Ζάκυνθος

Ζάκυνθος

Το «fiore di levante» του Ιονίου ή αλλιώς το λουλούδι της Ανατολής και πατρίδα του Διονύσιου Σολωμού. Η Ζάκυνθος, ο τόπος της Caretta caretta, είναι ένα καταπράσινο νησί προικισμένο με εύφορες κοιλάδες, αμμώδεις παραλίες σε απομονωμένα σπήλαια με βαθυγάλαζα νερά και απόκρημνες ακτές.

Θα συναντήσετε εντυπωσιακές παραλίες, από τις ομορφότερες στην Ελλάδα, με πρώτο και καλύτερο το διάσημο Ναυάγιο, πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών. Το Fiore di Levante, όπως το ονόμασαν οι Λατίνοι, είναι ένα μοναδικό ελληνικό νησί που να τα έχει όλα.

Άλλες παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε είναι ο Λαγανάς, ο Γέρακας, ο Βασιλικός, το Μαραθονήσι και οι Γαλάζιες Σπηλιές θεωρούνται από τις ωραιότερες στην Ελλάδα.

Γύρω από τη Ζάκυνθο βρίσκεται το πρώτο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας, όπου εδώ «συχνάζουν» οι σπάνιες θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta. Από την άνοιξη ξεκινούν από τον κόλπο της Λιβύης και τη Β. Αδριατική, για να φτάσουν στη Ζάκυνθο, ώστε να αφήσουν τα αυγά τους στις παραλίες Γέρακα, Δάφνη, Καλαμάκι, Μαραθονήσι και κυρίως στα Σεκάνια, ανατολικά του Λαγανά.

Γνωρίστε τις Στροφάδες, δύο μοναχικά νησάκια και ένα καστρο-μοναστήρι από το 1440, μόλις 37 μίλια από τη Ζάκυνθο.

Κάντε την τσάρκα σας στην πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, χτισμένη στους πρόποδες του λόφου της Μπόχαλης. Θα περπατήσετε στα στενά με τα παλιά σπίτια, ενώ δύο χιλιόμετρα από το κέντρο, επάνω στον λόφο θα απολαύσετε το πανόραμα προς το λιμάνι, το Αργάσι και τον κόλπο του Λαγανά.

Ακόμη πιο ψηλά, πνιγμένο στο πράσινο, θα δείτε το φρούριο της Ζακύνθου, όπου επί Ενετοκρατίας βρισκόταν η πρωτεύουσα του νησιού.

Γνωρίστε ένα από τα μεγαλύτερα ορθόδοξα προσκυνήματα στο Ιόνιο, όπου η μανία του καταστροφικού σεισμού του 1953 τον άφησε αλώβητο. Εδώ συγκεντρώνονται πλήθη πιστών όλο τον χρόνο, καθώς στο ιερό του φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου. Ο μεγαλοπρεπέστατος ναός θεμελιώθηκε το 1926 σε σχέδια του Α. Ορλάνδου και ανήκει στον τύπο της τρίκλιτης βασιλικής με εσωτερική καμάρα.

Βάλτε στο πρόγραμμά σας μια επίσκεψη στα οινοποιεία του νησιού, μερικά από τα οποία έχουν μεγάλη ιστορία. Στη Ζάκυνθο καλλιεργούνται περίπου 19.000 στρέμματα με αμπέλια και υπάρχουν πάνω από 60 διαφορετικές ποικιλίες.

 

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε στη Ζάκυνθο είναι είτε αεροπορικώς μέσω του Αεροδρομίου «Διονύσιος Σολωμός», αλλά και από το  λιμάνι της Κυλλήνης στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια πλοίων που τους καλοκαιρινούς μήνες, φτάνουν τα 10 την ημέρα, ενώ η διάρκεια του ταξιδιού Κυλλήνη - Ζάκυνθος είναι περίπου 1 ώρα.  

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2695361300            (+30) 2695 024450           (+30) 2695048895                  (+30) 2695048237

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στη Ζάκυνθο

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP