Βολίμες

Βολίμες

Δύο παραδοσιακά ορεινά χωριά, οι Άνω και Κάτω Βολίμες, που βρίσκονται 32 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Σε απόσταση 3 χλμ. σ’ ένα πανέμορφο τοπίο με ωραία θέα, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών (1540), όπου μόνασε ο προστάτης της Κεφαλονιάς Άγιος Γεράσιμος.

Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε τις περίφημες Γαλάζιες Σπηλιές, στην ακτή του ακρωτηρίου Σκινάρι, μια σειρά γεωλογικών σχηματισμών που σε συνδυασμό με τα χιλιάδες χρώματα που δημιουργεί το παιχνίδι της αντανάκλασης του φωτός με το νερό προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Μπορείτε ακόμα να περιηγηθείτε στο μοναδικό φυσικό περιηγητικό πάρκο χλωρίδας και πανίδας που υπάρχει στο νησί με την επωνυμία Πέτρινο Πάρκο «Ασκός» και το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1 χλμ. από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Για κολύμπι προσφέρεται η ήρεμη παραλία του Αγίου Νικολάου, με ψιλό βότσαλο, όπου υπάρχουν γραφικά ταβερνάκια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Στις Βολίμες γίνονται δύο τοπικά πανηγύρια: της Αγίας Παρασκευής, στις 26 Ιουλίου και του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου.


Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP