Βολίμες

Βολίμες

Τρεις ορεινές παραδοσιακές κοινότητες, οι Άνω, Κάτω και Μέσω Βολίμες, που βρίσκονται 32 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Οι Βολιμές είναι το πιο σημαντικό χωριό του δήμου Ελατίων, πολύ γνωστό για τα προϊόντα της τοπικής βιοτεχνίας, όπως με την παραγωγή ελαιόλαδου και μελιού, αλλά και χειροτεχνία σε τραπεζομάντηλα, κεντήματα και χαλιά.

Σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τα χωριά, σ’ ένα πανέμορφο τοπίο με ωραία θέα, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών (1540), όπου μόνασε ο προστάτης της Κεφαλονιάς Άγιος Γεράσιμος.

Αξίζει να επισκεφθείτε τις περίφημες Γαλάζιες Σπηλιές, στην ακτή του ακρωτηρίου Σκινάρι, μια σειρά γεωλογικών σχηματισμών που σε συνδυασμό με τα χιλιάδες χρώματα που δημιουργεί το παιχνίδι της αντανάκλασης του φωτός με το νερό προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Μπορείτε ακόμα να περιηγηθείτε στο μοναδικό φυσικό περιηγητικό πάρκο χλωρίδας και πανίδας που υπάρχει στο νησί με την επωνυμία Πέτρινο Πάρκο «Ασκός» και το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1 χλμ. από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Οι Βολίμες βρίσκονται στο βουνό, οπότε θα χρειαστεί να πάτε λίγο πιο πέρα για τις βουτιές σας. Η κοντινότερη παραλία στα δυτικά είναι το Ναυάγιο και το Πόρτο Βρόμη, ενώ από την ανατολική πλευρά η κοντινότερη παραλία είναι ο Άγιος Νικόλαος και ο Μακρύς Γιαλός.

Στις Βολίμες γίνονται δύο τοπικά πανηγύρια: της Αγίας Παρασκευής, στις 26 Ιουλίου και του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26953 61300           (+30) 26950 31204          (+30) 26950 22191                (+30) 26950 31005

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP