Βασιλικός

Βασιλικός

Μια γραφική περιοχή νότια της Ζακύνθου, με μια χερσόνησο γνωστή για την φυσική της ομορφιά, το πολύ πράσινο, τα βουνά αλλά και τις πολλές παραλίες. Ο Βασιλικός είναι ένα σύνολο σπιτιών σπαρμένων στο νότιο τμήμα του νησιού, που εναλλάσσονται με εκκλησίες και μαγαζάκια για τους τουρίστες.

Το όνομα Βασιλικός αποδόθηκε λόγω της πλούσιας βλάστησης με ένα μεγάλο πευκοδάσος.

Η χερσόνησος του Βασιλικού είναι η περιοχή η οποία ξεκινάει από το Αργάσι έως την παραλία Γέρακα, που είναι η νοτιότερη παραλία της Ζακύνθου.

Στην περιοχή υπάρχουν και πολλές άλλες παραλίες, μερικές από αυτές είναι το Πόρτο Ρώμα, το Πόρτο Ζορό, η Μπανάνα και ο Άγιος Νικόλαος, ενώ όλες είναι αμμώδεις, με καθαρά νερά ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά. Όσοι λατρεύετε τις καταδύσεις πρέπει να γνωρίζετε πως η παραλία του Αγίου Νικολάου έχει το καλύτερο κέντρο κατάδυσης στο νησί και καθαρά νερά, ιδανικά για να εξερευνήσετε το βυθό.

Στις παραλίες που έρχεται κάθε καλοκαίρι και γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα Καρέτα Κάρετα, προστατεύονται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου, τον οργανισμό που προστατεύει όλη την άγρια ζωή του νησιού. Έτσι κάποια σημεία της παραλίας μπορεί να είναι κλειστά για να προστατευθεί η χελώνα. Αν είστε τυχεροί μπορεί να δείτε από μικρή απόσταση κάποια χελώνα ή χελωνάκια. Οι περισσότερες παραλίες είναι κλειστές το βράδυ.

Η περιοχή του Βασιλικού είναι μια όμορφη καταπράσινη περιοχή ιδανικό μέρος κάπου ήσυχα αλλά όχι απομονωμένα, με εύκολη πρόσβαση, καφέ, ταβέρνες και εστιατόρια, ενώ υπάρχουν συχνά δρομολόγια λεωφορείου για την πόλη της Ζακύνθου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26953 61300           (+30) 2695 024450           (+30) 26950 22191                (+30) 26950 36066

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP