Τσιλιβί

Τσιλιβί

Το Τσιλιβί είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται 9 χλμ. από το αεροδρόμιο και 5 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, το χωριό ονομάζεται Πλάνος και η παραλία που καταλήγει το χωριό ονομάζεται Τσιλιβί. Αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα και δημοφιλή θέρετρα του νησιού. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

Διαθέτει δύο λιμανάκια μικρά, αλλά ασφαλή για μικρά αλιευτικά και τουριστικά σκάφη στο κέντρο του Πλάνου το ένα και κοντά στην παραλία Μπούκα στο ακρωτήριο Γάιδαρος το δεύτερο.

Το χωριό φημίζεται για την πανέμορφη παραλία του. Είναι μια αμμώδης παραλία μήκους 1,5 χλμ. με ζεστά, ρηχά και καταγάλανα νερά που φιλοξενείται στον ομώνυμο κόλπο, η οποία έχει αξιολογηθεί με το βραβείο της Μπλε Σημαίας ανταμοιβή για την καθαρή ακτή της.

Το Τσιλιβί ενδείκνυται και για θαλάσσια σπορ, καθώς υπάρχει η κατάλληλη υποδομή αλλά και οι βόρειοι άνεμοι που φυσούν στην περιοχή δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για windsurfing.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Ναυτικό μουσείο της περιοχής για να θαυμάσετε παλιούς τύπους πλοίων, πυξίδες, ναυτικές ενδυμασίες κ.τ.λ.

Απέναντι από την παραλία του Τσιλιβί βρίσκεται ένα μικρό νησάκι που ονομάζεται Βόδι. Κοντά στην παραλία λειτουργούν ταβέρνες και καφετέριες.

'Αλλες πανέμορφες παραλίες που μπορείτε να κολυμπήσετε είναι: η Αμπούλα, το Τραγάκι και το Μέσα Γερακάρι.

Στο τουριστικό αυτό θέρετρο υπάρχουν πάρα πολλά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, επιπλωμένα διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες τόσο στον οικισμό όσο και στη γύρω περιοχή, καθώς επίσης και πολλές οικογενειακές ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά club που το κάνουν μια από τις καλύτερες περιοχές εξαιτίας της νυχτερινής διασκέδασης.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP