Τσιλιβί

Τσιλιβί

Παραθαλάσσιο χωριό εννιά χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και πέντε χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ζακύνθου. Μαζί με το Καλαμάκι, το Λαγανά, το Αργάσι και τις Αλυκές, το Τσιλιβί είναι τόπος με μοντέρνα τουριστικά συγκροτήματα στη δυτική ακτή του νησιού, όπου μαζί με μια κρυστάλλινη θάλασσα, έχετε άπειρες επιλογές για διακοπές με την πιο ξέφρενη διασκέδαση.

Πιο συγκεκριμένα, το χωριό ονομάζεται Πλάνος και η παραλία που καταλήγει το χωριό ονομάζεται Τσιλιβί. Αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα και δημοφιλή θέρετρα του νησιού. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

Διαθέτει δύο λιμανάκια μικρά, αλλά ασφαλή για μικρά αλιευτικά και τουριστικά σκάφη στο κέντρο του Πλάνου το ένα και κοντά στην παραλία Μπούκα στο ακρωτήριο Γάιδαρος το δεύτερο.

Το χωριό φημίζεται για την πανέμορφη παραλία του, η οποία ανήκει στις πιο τουριστικές του νησιού, η οποία έχει αξιολογηθεί με το βραβείο της Μπλε Σημαίας ανταμοιβή για την καθαρή ακτή της. Αποτελείται από μια εκτεταμένη λωρίδα άμμου και η θάλασσα έχει αμμώδη βυθό μέχρι σαράντα μέτρα από την ακτή, όπου αρχίζουν τα βράχια. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν τουριστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις και μπορείτε να νοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα, θαλάσσια σκούτερ.

Στον μεγάλο κόλπο του Τσιλιβί, παράλληλα με την κεντρική παραλία η οποία είναι και η μεγαλύτερη, υπάρχουν άλλες δυο τρείς μικρότερες παραλίες οργανωμένες για τους τουρίστες με μπαρ, εστιατόρια, ξαπλώστρες και ομπρέλες και γήπεδο για μπιτς βολευ.

Απέναντι από την παραλία του Τσιλιβί βρίσκεται ένα μικρό νησάκι που ονομάζεται Βόδι. Κοντά στην παραλία λειτουργούν ταβέρνες και καφετέριες. Άλλες πανέμορφες παραλίες που μπορείτε να κολυμπήσετε είναι: η Αμπούλα, το Τραγάκι και το Μέσα Γερακάρι.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Ναυτικό μουσείο της περιοχής για να θαυμάσετε παλιούς τύπους πλοίων, πυξίδες, ναυτικές ενδυμασίες κλπ.

Στο τουριστικό αυτό θέρετρο υπάρχουν πάρα πολλά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, επιπλωμένα διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες τόσο στον οικισμό όσο και στη γύρω περιοχή, καθώς επίσης και πολλές οικογενειακές ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά club που το κάνουν μια από τις καλύτερες περιοχές εξαιτίας της νυχτερινής διασκέδασης.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26953 61300            (+30) 2695 024450          (+30) 26950 22191                (+30) 694 155 3423

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP