Τραγάκι

Tραγάκι

Το Τραγάκι είναι ένα όμορφο γραφικό χωριό, που κατέχει ορεινές και παραθαλάσσιες εκτάσεις με 650 μόνιμους κατοίκου και μόλις 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Ζακύνθου. Το Τραγάκι είναι ένα καταπράσινο χωριό με απέραντους ελαιώνες, αμπέλια και οπορωφόρα δέντρα. Διαθέτει πολλά ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών, επιπλωμένα διαμερίσματα, δωμάτια και βίλλες τόσο μέσα στον οικισμό, όσο και στην γύρω περιοχή. Διαθέτει επίσης και ένα καλά οργανωμένο κάμπινγκ που σας προσφέρει πολλές ευκολίες, με καλές τιμές και βρίσκεται κοντά στη φύση.

Στο Τραγάκι αξίζει να δείτε το μοναστήρι της Παναγίας του Δέρματα ή Δερματούσας, στο βόρειο μέρος του Τραγακίου. Το μοναστήρι βρίσκεται στο Άλσος Δέρματα ιδιοκτησίας του Δήμου, σε κυπαρισσόλογγο έκτασης 14 περίπου στρεμμάτων. Στο χώρο αυτό έχει ξεκινήσει το 1996 η κατασκευή ενός υπαίθριου θεάτρου. Η τοποθεσία του μοναστηριού είναι από τις ωραιότερες της υπαίθρου χώρας του νησιού. Λόγκοι από κυπαρίσσια και πουρνάρια, λιοστάσια, περιβόλια, πηγές και πλούσια βλάστηση, αγκαλιάζουν από κάθε πλευρά τα απομεινάρια των έρημων τοίχων του ιερού αυτού χώρου.

Στο Τραγάκι ο επισκέπτης θα συναντήσει το Πολιτιστικό Χωριό Σκαλιά και το Θέατρο Αβούρη. Στις εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται ένα μεγάλο θέατρο χωρητικότητας 650 θέσεων και ένα μικρό ψηφιδωτό θέατρο, με κερκίδες και βότσαλο, χωρητικότητας 90 θέσεων.

Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις πανέμορφες παραλίες Κατραγάκι και Άμπουλα και να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας κάνοντας θαλάσσια σπορ στις καλά οργανωμένες παραλίες.

Η πρόσβαση είναι εύκολη χάρη στο πολύ καλό οδικό δίκτυο και την μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα του νησιού.

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP