Τραγάκι

Tραγάκι

Όμορφο γραφικό χωριό, με ορεινές και παραθαλάσσιες εκτάσεις και 650 μόνιμους κατοίκους. Το Τραγάκι βρίσκεται μόλις 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Ζακύνθου και χαρακτηρίζεται ως ένα καταπράσινο χωριό με απέραντους ελαιώνες, αμπέλια και οπορωφόρα δέντρα.

Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε τόπο διαμονής στην περιοχή, καθώς το χωριό διαθέτει πολλά ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών, επιπλωμένα διαμερίσματα, δωμάτια και βίλλες τόσο μέσα στον οικισμό, όσο και στην γύρω περιοχή. Για τους λάτρεις της φύσης διαθέτει επίσης και ένα καλά οργανωμένο κάμπινγκ που σας προσφέρει πολλές ευκολίες, με καλές τιμές.

Στο Τραγάκι αξίζει να δείτε το μοναστήρι της Παναγίας του Δέρματα ή Δερματούσας, στο βόρειο μέρος του χωριού, σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες του νησιού. Το μοναστήρι βρίσκεται στο Άλσος Δέρματα ιδιοκτησίας του Δήμου, σε κυπαρισσόλογγο έκτασης 14 περίπου στρεμμάτων. Στο χώρο αυτό έχει ξεκινήσει το 1996 η κατασκευή ενός υπαίθριου θεάτρου. Λόγκοι από κυπαρίσσια και πουρνάρια, λιοστάσια, περιβόλια, πηγές και πλούσια βλάστηση, αγκαλιάζουν από κάθε πλευρά τα απομεινάρια των έρημων τοίχων του ιερού αυτού χώρου.

Στο Τραγάκι θα συναντήσετε το Πολιτιστικό Χωριό Σκαλιά και το Θέατρο Αβούρη, ενώ στις εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται ένα μεγάλο θέατρο χωρητικότητας 650 θέσεων και ένα μικρό ψηφιδωτό θέατρο, με κερκίδες και βότσαλο, χωρητικότητας 90 θέσεων.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26953 61300           (+30) 2695 024450          (+30) 26950 22191                (+30) 26950 48237

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP