Μπόχαλη

Μπόχαλη

Η παραδοσιακή περιοχή της Μπόχαλης περιλαμβάνει τα χωριά Βάρες, Ακρωτήρι και Κρυονέρι. Είναι μία από τις παλαιότερες γειτονιές της Ζακύνθου, καθώς αποτέλεσε την πρώτη περιοχή επέκτασης της παλιάς πρωτεύουσας που κάποτε βρισκόταν μέσα στο κάστρο. Λόγω των σεισμών τα αρχοντικά της έχουν καταρρεύσει, αλλά αξίζει να περπατήσετε στα σοκάκια με τα παλιά σπίτια. Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να διατηρήσουν την παράδοση με παραδοσιακά χτίσματα. Οι δρόμοι μέσα στο χωριό είναι λιθόκτιστοι διατηρώντας την παλιά αρχιτεκτονική του νησιού.

Η περιοχή της Μπόχαλης είναι ήσυχη και ειδυλλιακή και διαθέτει πολλές βίλες, παραδοσιακά διαμερίσματα και γοητευτικά μέρη για να μείνετε για ξεκούραστες διακοπές.

Αξίζει να επισκεφτείτε:

-Το λόφο Στράνη, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος λόφος στην Μπόχαλη και είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα ως το μέρος όπου ο Διονύσιος Σολωμός (εθνικός ποιητής της Ελλάδας) έγραψε τον Εθνικό Ελληνικό Ύμνο.
-Το Βενετικό κάστρο, το οποίο έχει χτιστεί από τους Ιταλούς όσο τα νησιά του Ιονίου ήταν κάτω από Ιταλική κυριαρχία, αλλά σήμερα είναι μισογκρεμισμένο από τον σεισμό που το 1953 ρήμαξε το νησί. Από το σημείο αυτό το βλέμμα του επισκέπτη μπορεί απλωθεί σε 360 μοίρες, επιτρέποντάς του να θαυμάσει ταυτόχρονα και τις δύο ακτές του νησιού.

-Επίσης, σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί το Εθνικό Μουσείο το οποίο περιλαμβάνει την ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με πολλά χειροποίητα αντικείμενα από την Ελληνική επανάσταση. Επιπλέον, διαθέτει λέμβους, τορπίλες, στολές και συνεισφορές από τον 1ο και 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP