Μπόχαλη

Μπόχαλη

Η παραδοσιακή περιοχή της Μπόχαλης περιλαμβάνει τα χωριά Βάρες, Ακρωτήρι και Κρυονέρι. Είναι μία από τις παλαιότερες γειτονιές της Ζακύνθου, καθώς αποτέλεσε την πρώτη περιοχή επέκτασης της παλιάς πρωτεύουσας που κάποτε βρισκόταν μέσα στο κάστρο. Λόγω των σεισμών τα αρχοντικά της έχουν καταρρεύσει, αλλά αξίζει να περπατήσετε στα σοκάκια με τα παλιά σπίτια. Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να διατηρήσουν την παράδοση με παραδοσιακά χτίσματα. Οι δρόμοι μέσα στο χωριό είναι λιθόκτιστοι διατηρώντας την παλιά αρχιτεκτονική του νησιού.

Η περιοχή της Μπόχαλης είναι ήσυχη και ειδυλλιακή και διαθέτει πολλές βίλες, παραδοσιακά διαμερίσματα και γοητευτικά μέρη για να μείνετε για ξεκούραστες διακοπές.

Αξίζει να επισκεφτείτε:

-Το λόφο Στράνη, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος λόφος στην Μπόχαλη και είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα ως το μέρος όπου ο Διονύσιος Σολωμός (εθνικός ποιητής της Ελλάδας) έγραψε τον Εθνικό Ελληνικό Ύμνο.
-Το Βενετικό κάστρο, το οποίο έχει χτιστεί από τους Ιταλούς όσο τα νησιά του Ιονίου ήταν κάτω από Ιταλική κυριαρχία, αλλά σήμερα είναι μισογκρεμισμένο από τον σεισμό που το 1953 ρήμαξε το νησί. Από το σημείο αυτό το βλέμμα του επισκέπτη μπορεί απλωθεί σε 360 μοίρες, επιτρέποντάς του να θαυμάσει ταυτόχρονα και τις δύο ακτές του νησιού.

-Επίσης, σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί το Εθνικό Μουσείο το οποίο περιλαμβάνει την ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με πολλά χειροποίητα αντικείμενα από την Ελληνική επανάσταση. Επιπλέον, διαθέτει λέμβους, τορπίλες, στολές και συνεισφορές από τον 1ο και 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP