Λιθακιά

Λιθακιά

Το χωριό Λιθακιά ή Αρχοντοχώρι είναι ένα από τα παλιότερα χωριά του νησιού, βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ζακύνθου, στην αρχή της πεδιάδας του κόλπου του Λαγανά και σε απόσταση περίπου 11 χλμ. από την πόλη της Ζακύνθου. Είναι μια από τις πιο φυσικές περιοχές του νησιού με αμμώδη παραλία και ήρεμη θάλασσα και ένα από τα πλουσιότερα αγροτικά χωριά, χάρη στο εύφορο έδαφός του. Η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα τουριστική και έτσι διατηρεί μέχρι σήμερα το παραδοσιακό του στιλ και τη φυσική του ομορφιά.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη βυζαντινή εκκλησία της Φανερωμένης που κτίστηκε τον 14ο αιώνα και διαθέτει αξιόλογες εικόνες κι ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο επίχρυσο τέμπλο και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη που αποτελεί ένα δείγμα παραδοσιακής Ζακυνθινής αρχιτεκτονικής.

Στην περιοχή θα βρείτε κάποια ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ, παραδοσιακές ταβέρνες με τοπική κουζίνα, που περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

Από την παραλία μπορείτε να δείτε το ακατοίκητο νησί Μαραθονήσι όπου οι γνωστές χελώνες caretta-caretta έρχονται να γεννήσουν.

Επίσης, η περιοχή είναι ιδανική για όσους θέλουν να περπατήσουν, λόγω της φυσικής ομορφιάς της.

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP