Λαγανάς

Λαγανάς

Το πιο δημοφιλές θέρετρο της Ζακύνθου, 11 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας. Ο Λαγανάς είναι η πραγματική καρδιά του ξεφαντώματος και της νυχτερινής ζωής του νησιού, με πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και έντονη νυχτερινή ζωή.

Διαθέτει την πιο πολυσύχναστη παραλία της Ζακύνθου και μία από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας με μήκος εννιά χιλιομέτρων. Η παραλία του Λαγανά είναι η πιο "νεανική" και εμπορική παραλία του νησιού, φωλιασμένη σε έναν από τους ωραιότερους όρμους του νησιού και διαθέτει εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ. Αυτή η παραλία μαζί με τις παραλίες Τσιλιβή και Αλυκές είναι το σημείο συνάντησης όλων των ξενύχτηδων του νησιού.

Σε μικρή απόσταση από το Λαγανά βρίσκεται το Καλαμάκι με την εντυπωσιακή παραλία του και το Πόρτο Κούκλα, μια ήσυχη αμμουδερή παραλία απέναντι από το Μαραθονήσι όπου θα περάσετε με καΐκι. Στον κόλπο του Λαγανά βρίσκονται, επίσης, τα νησιά Πελούζο και Άγιος Σώστης, το οποίο ήταν ενωμένο με τη στεριά μέχρι το 1633, ώσπου το χώρισε σεισμός κι έτσι σήμερα η επικοινωνία γίνεται με γεφυράκι.

Η χώρα, που τον χειμώνα σχεδόν δεν έχει κατοίκους, χαρακτηρίζεται από μια σειρά ξενοδοχείων, κλαμπ, καταστημάτων τουριστικών ειδών που διαδέχονται το ένα το άλλο και είναι ανοιχτά από νωρίς το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26953 61300           (+30) 2695 024450          (+30) 26950 22191                (+30) 694 155 3423

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP