Καλαμάκι

Καλαμάκι

Παραθαλάσσιο χωριό, με μεγάλη τουριστική κίνηση, απλωμένο σε μια μεγάλη αμμώδη παραλία με ψηλά βράχια – Υψόλιθους ή Γυψόλιθους- , που δίνουν μία ιδιαίτερη γοητεία στο τοπίο. Το Καλαμάκι, χωρισμένο από το Λαγανά με ένα υπέροχο και τεράστιο πευκώνα, αναπτύσσεται σχεδόν εξ ολοκλήρου πάνω στον κεντρικό δρόμο.

Βρίσκεται 6 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας και διαθέτει όλες τις ανέσεις όσον αφορά τη διαμονή και τη διασκέδαση με καινούργια ξενοδοχεία και εστιατόρια, ενώ στην οργανωμένη παραλία του μπορεί κανείς να ασχοληθεί με θαλάσσια σπορ.

Η κοντινή παραλία του οικισμού, λόγω του ότι είναι προέκταση της παραλίας του Λαγανά, προστατεύεται και αυτή από τους κανονισμούς που ισχύουν για το θαλάσσιο πάρκο. Είναι μια παραλία από ψιλή άμμο, κρυστάλλινα και πολύ ζεστά νερά.

Θα συναντήσετε πολυκοσμία στο πρώτο κομμάτι που βρίσκεται κοντά στα ξενοδοχεία, αλλά αξίζει τον κόπο να περπατήσετε προς το τελευταίο κομμάτι της παραλία όπου το βουνό κυριολεκτικά γκρεμίζεται στη θάλασσα. Οι ώρες εισόδου και σε αυτή την ακτή είναι περιορισμένες λόγω της παρουσίας της χελώνας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26953 61300           (+30) 2695 024450          (+30) 26950 22191               (+30) 6984263172

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP