Ζάκυνθος

Ζάκυνθος

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, χτισμένη στους πρόποδες του λόφου της Μπόχαλης. Η Χώρα της Ζακύνθου είναι μια σύγχρονη πόλη με καλή ρυμοτομία, που ξαναχτίστηκε μετά το μεγάλο σεισμό του 1953, με σεβασμό όμως στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Παλιά κτίρια και δρόμοι με καμάρες, πυργωτά καμπαναριά και ιστορικές εκκλησίες σας υποδέχονται, δημιουργώντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα και νοσταλγική διάθεση.

Χαρακτηριστικά της Ζακύνθου είναι η κοσμοπολίτικη Στράτα Μαρίνα και οι όμορφες πλατείες, ο ιστορικός λόφος του Στράνη όπου λέγεται ότι ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον «Ύμνο προς την ελευθερία» και τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και ο λόφος της Μπόχαλης με το εκκλησάκι του Αι-Γιώργη όπου ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί, Κολοκοτρώνης, Νικηταράς και Φωτομάρας και το βενετσιάνικο κάστρο.

Αξίζει να επισκεφθείτε τις γραφικές πλατείες της πόλης, την πλατεία του Διονύσιου Σολωμού, την παλιά πλατεία Ρούγα και την πλατεία του Αγίου Μάρκου, καθώς και την Μπόχαλη με την υπέροχη θέα, τα γραφικά δρομάκια και τα παραδοσιακά σπίτια με τους ευωδιαστούς κήπους με τα μπουγαρίνια. Στα περισσότερα εστιατόρια και ταβέρνες θα ακούσετε καντάδες και αρέκιες, παραδοσιακά ζακυνθινά τραγούδια.

Θα κολυμπήσετε στο Κρυονέρι, την παραλία του ΕΟΤ και στην Αγία Τριάδα, ενώ με εκδρομικό καραβάκι θα κάνετε το γύρο του νησιού και θα γνωρίσετε την πολυφωτογραφημένη παραλία του Ναυαγίου, με την λευκή, χοντρή άμμο και το ξεβρασμένο ναυαγισμένο πλοίο στο βάθος της.

Ο κόλπος του Λαγανά με τα πολλά μπαρ και κλαμπ είναι το κέντρο της περίφημης εκστατικής νυχτερινής ζωής της Ζακύνθου. Για πιο ήρεμες βραδιές μπορείς να επιλέξεις μια βόλτα στην πόλη της Ζακύνθου και στη γραφική γειτονιά Μπόχαλη.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε στη Ζάκυνθο είναι είτε αεροπορικώς μέσω του Αεροδρομίου «Διονύσιος Σολωμός», αλλά και από το  λιμάνι της Κυλλήνης στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια πλοίων που τους καλοκαιρινούς μήνες, φτάνουν τα 10 την ημέρα, ενώ η διάρκεια του ταξιδιού Κυλλήνη - Ζάκυνθος είναι περίπου 1 ώρα.  

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2695 361300           (+30) 2695 024450          (+30) 2695 022191                (+30) 2695 029000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP