Άγιος Νικόλαος Βολιμών

Άγιος Νικόλαος Βολιμών

Ένας γραφικότατος και αναλλοίωτος οικισμός της Βορειοανατολικής Ζακύνθου. Το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου βρίσκεται κοντά στις Βολίμες και ανήκει στο Δήμο Ελατίων.

Ο κολπίσκος του Αγίου Νικολάου, χάρη στα πεντακάθαρα του νερά, είναι ιδανικός για κολύμπι και θαλάσσιες δραστηριότητες, ενώ από το γραφικό λιμάνι του κόλπου του Αγίου Νικολάου ξεκινούν τα καΐκια που κάνουν τις περιηγήσεις στις Γαλάζιες Σπηλιές και στην παραλία Ναυάγιο.

Η περιοχή έχει κατορθώσει να παραμείνει «άφθαρτη» με την πάροδο του χρόνου και δεν έχει αξιοποιηθεί τουριστικά, διατηρώντας αναλλοίωτες τις φυσικές ομορφιές της αλλά και την αρχιτεκτονική του μικρού οικισμού της.

Η περιοχή του Αγίου Νικολάου Βολιμών, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει ένα γαλήνιο και μοναδικού φυσικού κάλλους τοπίο.

Γύρω από το λιμάνι λειτουργούν ταβέρνες στις οποίες θα γευματίσετε και θα απολαύσετε την υπέροχη θέα, ενώ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου λειτουργούν λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια που προσφέρουν ήσυχη διαμονή.

Αξίζει να επισκεφτείτε τις παλιές εκκλησίες, το Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα αλλά και την ορεινή αρχιτεκτονική. Τα τοπικά προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε είναι το ντόπιο τυρί, το μέλι αλλά και τα παραδοσιακά χειροτεχνήματα.

Στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου υπάρχουν αμέτρητοι βραχώδεις κολπίσκοι, οι οποίοι είναι προσβάσιμοι είτε μέσω μικρών μονοπατιών είτε με κάποιο μικρό σκάφος. Σε κάθε περίπτωση, η περιοχή είναι ιδανική για εξερευνήσεις.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:              Λιμενικός Σταθμός:
(+30) 26953 61300           (+30) 2695024480           (+30) 2695022191                  (+30) 2695031005        (+30) 2695031183

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP