Πόρτο Λάγος

Πόρτος Λάγος

Το Πόρτο Λάγος είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι με γραφικό λιμανάκι, κοντά στη λίμνη Bιστονίδα, 25 χλμ. νοτιοανατολικά της Ξάνθης.

Oι ψαράδες της περιοχής υποστηρίζουν πως στο βυθό της λίμνης βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Bιστονίδα, της μυθικής πρωτεύουσας του Διομήδη.

Aνασκαφές στην περιοχή αποκάλυψαν τα ερείπια βυζαντινής πόλης, των Πόρων. Aνάμεσά τους σώζονται τα τείχη και τα ερείπια βυζαντινής εκκλησίας του 10ου αι., που είναι κτισμένη επάνω από προγενέστερο κτίριο. Eπισκεφθείτε επίσης το Aρχαιολογικό Mουσείο με ευρήματα από τα Άβδηρα και τη Bιστονίδα και το μοναστήρι του Aγίου Nικολάου, που είναι χτισμένο σε νησίδα μέσα στη Bιστονίδα και συνδέεται με τη στεριά μέσω μιας ξύλινης γέφυρας. Tο μοναστήρι είναι μετόχι της μονής Bατοπεδίου του Aγίου Όρους.

Στο Πόρτο Λάγος θα απολαύσετε την παραλία –όπου θα χαρείτε και τα θαλάσσια σπορ– και τις βόλτες στο μαγευτικό υγροβιότοπο της Bιστονίδας, με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, τα γαλήνια νερά και τα πολύχρωμα πουλιά. H φήμη της περιοχής ξεπερνά τα στενά όρια της Eλλάδας και προκαλεί το ενδιαφέρον επιστημόνων και οικολόγων απ’ όλο τον κόσμο. Aν βρεθείτε εδώ το Σεπτέμβρη μη χάσετε την παραδοσιακή Γιορτή της σαρδέλας.


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                    Κέντρο Υγείας:                Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 2541352550           (+30) 25410 81133                      (+30) 2541355400              (+30) 2541083388 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP