Βόρειο Αιγαίο

Βόρειο Αιγαίο

Προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι σε γαλαζοπράσινο παράδεισο. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίο συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, παράδοση και τουρισμό, ιδανικός οικογενειακός, αλλά και εναλλακτικός.

Αποτελείται από τους νομούς Χίου, Λέσβου και Σάμου ενώ διαθέτει στις τάξεις του οχτώ μαγευτικά νησιά. Ο Άγιος Ευστράτιος, η Ικαρία, η Λέσβος, η Λήμνος, οι Οινούσσες, η Σάμος, η Χίος, τα Ψαρά και οι Φούρνοι αποτελούν τα κομμάτια ενός πανέμορφου παζλ.

Με μαγευτικές αμμουδερές παραλίες και κρυστάλλινα νερά, γραφικά ορεινά χωριά, πλούσια ιστορία και μοναδικά στον κόσμο φυσικά τοπία αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για όσους αναζητούν διακοπές πλάι στη θάλασσα, αλλά και περιήγηση, τοπικές παραδόσεις, ιστορικούς θησαυρούς.

Ο Άγιος Ευστράτιος, το μικρό στολίδι με τις ειδυλλιακές παραλίες. Η Ικαρία, το νησί μύθος ιδανική για ήρεμες διακοπές. Η Λέσβος, γενέτειρα πολλών προσωπικοτήτων με ατελείωτες ομορφιές. Η Λήμνος με τον ανόθευτο χαρακτήρα της. Η Σάμος, το νησί του Πυθαγόρα με το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο του βουνού. Η Χίος με φόντο τα μαστιχόδεντρα. Τα Ψαρά με το ένδοξο παρελθόν τους, καθώς και οι Φούρνοι με τις Οινούσσες που σε κατακτούν με την απλότητα τους. Τα όμορφα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι έτοιμα να υποδεχτούν και να μαγέψουν κάθε επισκέπτη.

Στα ιερά των νησιών του Βορείου Αιγαίου μύθοι και μυστήρια τυλίγουν τον επισκέπτη. Στη Λήμνο ο θεός Ήφαιστος λατρευόταν στην αρχαία πόλη Ηφαίστεια, ενώ στο Να της Ικαρίας κατοικούσαν, κατά τη μυθολογία, οι Ναϊάδες.

Στη Σάμο δεσπόζει το σπήλαιο του Πυθαγόρα στους πρόποδες του όρους Κερκετέα, εκεί όπου κρύφτηκε ο φιλόσοφος, όταν τον καταδίωκε ο τύραννος Πολυκράτης, ενώ η Νέα Μονή Χίου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού.

 

Θα απολαύσετε extreme sports όπως wind surf, kite surf και θαλάσσιο σκι, στα νερά του Βόρειου Αιγαίου και θα δοκιμάσετε τα πιο εκλεκτά παραδοσιακά κεράσματα.

Πληροφοριες περιφέρειας - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Ζήστε την εμπειρία σας στο Βόρειο Αιγαίο

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP