Τανάγρα

Τανάγρα

Κωμόπολη σημαντικής ιστορικής σημασίας, με τις ρίζες του να έρχονται από την αρχαιότητα. Η Τανάγρα, 71 χιλιόμετρα από τη Λιβαδειά, μαζί με τον οικισμό της Παναγιάς αποτελεί κοινότητα.

Απέχει 35 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας στο νοτιοανατολικό τμήμα της Βοιωτίας και συγκεκριμένα στο νοτιοανατολική πλαγιά της κορυφογραμμής που ονομάστηκε Ταναγραίο Όρος. Όλη η πόλη είναι χτισμένη σε αναβαθμίδες (πεζούλες) με υψομετρικές διαφορές, ενώ στα νότια εκτείνονται σε ακανόνιστη τροχιά στη πεδιάδα τα τείχη της.

Η Τανάγρα θεωρούνταν στην αρχαιότητα η πιο σημαντική Βοιωτική πόλη, με τον Παυσανία να την περιλαμβάνει στις περιηγήσεις του, τοποθετώντας τη στις πλαγιές του Κηρύκειου Όρους.

Aξίζει να δείτε τον λόφο της Αρχαίας Τανάγρας, την σπηλιά με το στεφάνι και το ξωκλήσι της Λατανιώτισσας και το μοναστήρι της Ανάληψης.

Επίσης, επισκεφθείτε το νεκροταφείο της αρχαίας Tανάγρας όπου, ανάμεσα σε άλλα αξιόλογα ευρήματα, ήρθαν στο φως τα κομψά ειδώλια που πήραν την ονομασία «ταναγραίες κόρες».

Εδώ θα συναντήσετε την αεροπορική βάση της Τανάγρας, στρατιωτικό αεροδρόμιο ανάμεσα στο χωριό της Τανάγρας και του Σχηματαρίου, όπου τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται οι φαντασμαγορικές αεροπορικές επιδείξεις διεθνών μαχητικών αεροσκάφων για το Athens Flying Week.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2262351100           (+30) 2262058208          (+30) 2262059134                (+30) 2262351017

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP