Αντίκυρα

Αντίκυρα

Γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι στον Kοριανθιακό κόλπο που προσφέρεται για ήρεμες αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Η Αντίκυρα Βοιωτίας, 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 37 χιλιόμετρα από τη Λειβαδιά, συνδυάζει με έναν μαγικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα.

Απολαύστε μια πανέμορφη θέα από το ύψωμα με το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και κάντε το μπάνιο σας στην όμορφη παραλία του χωριού, το Λιμάνι Κούτρου με τα γραφικά ταβερνάκια, αλλά και στον Άγιο Iσίδωρο, που απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά παλαιοχριστιανικά μνημεία, όπως η πεντάκλιτη βασιλική με ένα περίτεχνο ψηφιδωτό δάπεδο. Επίσης έχουν αποκαλυφθεί επαύλεις, κατοικίες και λουτρά από τον 6ο αιώνα μ.Χ. Στην Αρχαία Αντίκυρα θα δείτε τα ερείπια των ναών της Αρτέμιδος και της Αθηνάς, αλλά και τμήματα του αρχαίου οικισμού.

Η Αντίκυρα είναι ένα καλό ορμητήριο για σύντομες και ενδιαφέρουσες αποδράσεις, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στη φημισμένη Μονή του Οσίου Λουκά, αλλά και στους Δελφούς και την Αράχωβα.

Κάθε εποχή του χρόνου θα ζήσετε μαζί με τους κατοίκους τα ήθη και τα έθιμα της Αντίκυρας που έχουν τις ρίζες τους βαθιά μέσα στους αιώνες. Τα Χριστούγεννα από νωρίς το πρωί ετοιμάζουν το κοντοσούβλι, ενώ τις αποκριές γίνεται το καρναβάλι, όπου ανάβουν φωτιές και αναβιώνουν τον θρύλο της Βασίλισσας. Το Πάσχα το χωριό παίρνει «φωτιά» από τα πολύχρωμα βεγγαλικά και τον «Πασχαλινό λάκο». Στη γιορτή της Aνάληψης γίνεται πανηγύρι.

Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε φέτα, φορμαέλα, οψιμοτύρι, γιαούρτι από μικρούς παραγωγούς, κρασιά, σιροπιαστά γλυκά με καρύδι και μέλι, πίτες και γλυκά του κουταλιού.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                    Κέντρο Υγείας:                  Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 2521 350600           (+30) 2267022150                     (+30) 2267041777               (+30) 2262022199

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP