Περτούλι

Περτούλι

Χτισμένο σε ένα παραμυθένιο τοπίο γεμάτο δάση, βουνοκορφές, ορμητικά ποτάμια σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Το Περτούλι, 46 χιλιόμετρα δυτικά των Tρικάλων, είναι χτισμένο ένα από τα πιο όμορφα ορεινά και τουριστικά κέντρα του νομού.

Aποτελεί ένα από τα πιο παλιά και παραδοσιακά χωριά όλης της Θεσσαλίας. Χτισμένο σε μια απέραντη, καταπράσινη έκταση, χιλιάδων στρεμμάτων με αδιαπέραστη πολλές φορές βλάστηση, φυσικές πηγές, μικρά πεντακάθαρα ρυάκια, αλλά και μεγαλύτερα ρέματα ή εποχιακές λιμνούλες δημιουργούν ένα αξεπέραστης ομορφιάς τοπίο.

Το Περτούλι με το πανεπιστημιακό δάσος, τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές στη διαμονή και την εστίαση, αλλά και το μικρό κέντρο χιονοδρομίας, αποτελεί έναν από τους πλέον επιθυμητούς ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας, όλες τις εποχές του χρόνου.

Το χιονοδρομικό κέντρο είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά αξεπέραστο για το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει. Πολύ κοντά σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια, το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι εξυπηρετεί μικρούς και μεγάλους που θέλουν να διασκεδάσουν, γλιστρώντας στις χιονισμένες πλαγιές της Θεσσαλίας.

Kάνοντας μια βόλτα συναντάμε τον πύργο του Xατζηγάκη, που χτίστηκε στα 1880 και σήμερα λειτουργεί ως ξενώνας, όμως το ενδιαφέρον κερδίζει το υπέροχο τοπίο με τα πυκνά δάση, τα ξέφωτα, τα πανέμορφα λιβάδια και τα τρεχούμενα νερά. Mάλιστα, στο δάσος της Mάνας, όπου βρίσκεται και η ομώνυμη πηγή ζουν ελεύθερα ελάφια, ζαρκάδια, αρκούδες και λύκοι.

Επισκεφθείτε το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, μια άσπρη μινιατούρα μέσα στο καταπράσινο τοπίο, που γίνεται ακόμα πιο γραφικό και πανέμορφο όταν τον χειμώνα το χιόνι σκεπάζει την περιοχή και προσφέρει μια εικόνα που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους εάν δεν τη ζήσει από κοντά.

Αν είστε φυσιολάτρες και λάτρεις των σπορ, η διαμονή σας στο χωριό αυτό θα είναι μοναδική, καθώς θα επιδοθείτε σε πλήθος δραστηριοτήτων, όπως ιππασία και mountain bike στις ειδικά οργανωμένες διαδρομές στα Περτουλιώτικα Λιβάδια ή και ακόμα να διασχίσετε τις δασικές διαδρομές με τζιπ και motocross. Και για όσους θέλετε να κατασκηνώσετε κοντά στο δάσος, ο κατασκηνωτικός χώρος της Αγίας Κυριακής είναι το ιδανικότερο σημείο για να διανυκτερεύσετε με το τροχοάμαξό σας.

Πανηγύρι γίνεται στις 6 Aυγούστου στη γιορτή της Mεταμόρφωσης του Σωτήρα, στις 7 Iουλίου στη γιορτή της Aγίας Kυριακής και στις 15 Aυγούστου στη γιορτή της Παναγίας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30)2431351100            (+30) 24340 22201          (+30) 2431079920                (+30) 2432350000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP