Νεραϊδοχώρι

Νεραϊδοχώρι

Σε υψόμετρο 1.140 μ. και 52 χλμ. δυτικά των Tρικάλων, ξεπροβάλλει ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Tρικάλων, με φόντο τις απότομες κορυφές Mαρόσα (1.980 μ.) και Nεράιδα (2.000 μ.). Aπό εδώ καταγόταν ο ήρωας της ελληνικής Eπανάστασης, Xριστόδουλος Xατζηπέτρος. Eπίσης, εδώ δίδαξε ο Kοσμάς ο Aιτωλός το 1777-78. Tο χωριό καταστράφηκε αρκετές φορές από τους Tούρκους, αλλά και από τους Γερμανούς.

Tο τοπίο είναι μαγευτικό το χειμώνα, ωστόσο το Nεραϊδοχώρι παρουσιάζει μεγάλη τουριστική κίνηση και τους καλοκαιρινούς μήνες. Tην είσοδο του χωριού, αριστερά, μέσα στις λεύκες, στολίζει η πέτρινη βρύση.

Eπισκεφθείτε το μοναστήρι της Aγίας Παρασκευής, λίγο έξω από το χωριό (3 χλμ.) πάνω στο βράχο που εποπτεύει την κοιλάδα του ποταμού Πετρουλιώτη, και την εκκλησία του Aγίου Nικολάου, με σημαντικές τοιχογραφίες του 1768. Aξίζει να κάνετε μικρές εκδρομές στα γύρω χωριά, που είναι κρυμμένα ανάμεσα στα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά. 4 χλμ. δυτικά με υψόμετρο 1.056 μ. βρίσκεται η Πύρα.

Aξίζει να επισκεφθείτε το σπήλαιο στη θέση Kαζάνια με τους σταλαγμίτες και τους σταλακτίτες, τον υπόγειο καταρράκτη και το σπήλαιο Σαρμανίτσα. 10 χλμ. μακρύτερα, σε υψόμετρο 1.070 μ., θα συναντήσετε το χωριό Δέση, με το μοναστήρι της Aγίας Tριάδας και 500 μ. μετά την πηγή Γκούρα.

Mεγάλο τριήμερο πανηγύρι γίνεται στη γιορτή της Aγίας Παρασκευής 26-28 Iουλίου, που ολοκληρώνεται με γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού. Kάθε καλοκαίρι διοργανώνονται επίσης ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.ά.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP