Καλλιρρόη

Καλλιρρόη

Περιτριγυρισμένη από δάση και βουνοκορφές στην αγκαλιά του Ασπροποτάμου ή αλλιώς Αχελλώου. Η Καλλιρόη βρίσκεται νοτιοδυτικά του νομού Τρικάλων, σε υψόμετρο 1.045 μέτρων, στην καρδιά της περιοχής του Ασπροποτάμου σε μια περιοχή με οκτώ δάση τα οποία απαρτίζουν ένα μοναδικό κατάφυτο σύμπλεγμα σπάνιας βλάστησης και αισθητικής.

Το χωριό απέχει 60 χιλιόμετρα από την Καλαμπάκα και βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τον βασικό οδικό άξονα. Μοιάζει αποκομμένη από τον πολιτισμό και αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για όσου γυρνούν της πλάτη στα πιο mainstream χωριά των Τρικάλων, την Ελάτη και το Περτούλι.

Το φυσικό περιβάλλον παραμένει παρθένο στην περιοχή χωρίς έντονη ανθρώπινη παρέμβαση κι αυτό επέτρεψε τη διατήρηση στα δάση πολλών αγρίων ζώων, όπως είναι τα ζαρκάδια, οι λύκοι, οι αλεπούδες, οι λαγοί, οι αρκούδες και οι σκίουροι. Το ποτάμι της Καλλιρρόης που χύνεται στον Ασπροπόταμο είναι βιότοπος της πέστροφας.

Επισκεφθείτε το ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που χρονολογούνταν πριν από το 1600, αλλά κάηκε το 1943 από τους Γερμανούς και στη θέση του κτίστηκε καινούργιος, διατηρώντας μόνο το παλαιό καμπαναριό.

Το άγριο τοπίο του είναι ιδανικό για ορειβασία και ορεινή ποδηλασία ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια, στις τοξωτές γέφυρες, στις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Γεωργίου, στους καταρράκτες των πηγών του Αχελώου και στη δρακολίμνη Βερλίγκα. Η αλπική αυτή λίμνη βρίσκεται στο όρος Λάκμος ή Περιστέρι και είναι ιδανική για ανοιξιάτικη απόδραση.

Στο δρόμο προς τα Δολιανά, αξίζει να σταματήσετε να επισκεφτείτε τη μοναδική Μονή του Τιμίου Σταυρού χτισμένη πριν από το 1770 μ.Χ και να θαυμάσετε τους 12 τρούλους της.

Επίσης, η Καλλιρόη διαθέτει την καλύτερη ξενοδοχειακή υποδομή στον Ασπροπόταμο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2432 350200           (+30) 2432 076100          (+30) 2432 024925                 (+30) 2432 350000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP