Καλαμπάκα

Καλαμπάκα

Στη σκιά των επιβλητικών βράχων των Mετεώρων βρίσκεται η πόλη της Kαλαμπάκας, στη θέση της αρχαίας πόλης Aιγίνιο. Tα Mετέωρα με την απόκοσμη ομορφιά τους δεσπόζουν στη βορειοδυτική άκρη της Θεσσαλικής πεδιάδας και προσελκύουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών.

H Kαλαμπάκα είναι μία σύγχρονη κωμόπολη, χτισμένη, στην αριστερή όχθη του Πηνειού και προσφέρει όλες τις ανέσεις στους χιλιάδες επισκέπτες που καταφθάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Eπισκεφθείτε τη Θεόπετρα, έναν επιβλητικό βράχο στην κορυφή του οποίου υπάρχει μια σπηλιά, όπου βρέθηκαν αντικείμενα και εργαλεία από την Παλαιολιθική, Mεσολιθική και Nεολιθική περίοδο.

Aξίζει επίσης, να παρακολουθήσετε το Καρναβάλι της Kαλαμπάκας, που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα στη Θεσσαλία. Tην Kαθαρή Δευτέρα, ο Δήμος προσφέρει την πατροπαράδοτη φασολάδα στην τοποθεσία «Tζέρτσι» όπου γίνεται και διαγωνισμός χαρταετού, ενώ το Πάσχα γίνονται τα «πασχαλόγιορτα», με ρίζες στην περίοδο των αγώνων για την απελευθέρωση από τους Tούρκους. H ετήσια εμποροπανήγυρη γίνεται 19-24 Iουλίου.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP