Τρίκαλα

Ν. Τρικάλων

Η πατρίδα του εμβληματικού γιατρού της αρχαιότητας, Ασκληπιού, σας περιμένει να ανακαλύψετε το μεγάλο αριθμό των πολιτιστικών της θησαυρών. Οι εκπληκτικές εναλλαγές τοπίων, από τα ψηλά βουνά με τα πυκνά δάση και τα γάργαρα νερά, μέχρι τις απέραντες καταπράσινες πεδιάδες, αλλά και ο ιστορικός πλούτος, καθιστούν το Νομό Τρικάλων πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών.

 

Tο ενδιαφέρον σας θα μονοπωλήσουν τα γραφικά παραδοσιακά χωριά, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, τα επιβλητικά Mετέωρα με τα ιστορικά μοναστήρια, τα πλούσια δάση, τα τρεχούμενα νερά.

Η πρωτεύουσα του νομού, τα Τρίκαλα, είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Σύγχρονη πόλη, με φυσικές ομορφιές, καλή ρυμοτομία, ανοιχτές πλατείες, πάρκα, πεζόδρομους, αλλά και πολλά μνημεία. Το καλό οδικό δίκτυο κάνει προσιτά στον κάθε επισκέπτη τα πολύ όμορφα και γραφικά χωριουδάκια που βρίσκονται γύρω από τα Τρίκαλα.

Είναι ο πιο ορεινός νομός της Θεσσαλίας, αφού περιβάλλεται στις τρεις πλευρές του από βουνά, καταλαμβάνοντας το βορειοδυτικό τμήμα της. Βρίσκεται στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας ανάμεσα στους νομους Γρεβενών, Λάρισας, Καρδίτσας, Άρτας και Ιωαννίνων.

Ισχυροί τουριστικοί πόλοι του νομού είναι αναμφίβολα τα μοναδικά φυσικά γλυπτά της φύσης, τα Μετέωρα με τα μοναστήρια τους και η πόλη της Καλαμπάκας.

Η πανέμορφη πρωτεύουσά του τα Τρίκαλα και τα γραφικά παραδοσιακά χωριά του, με εκείνα της Ελάτης και του Περτουλίου με το χιονοδρομικό κέντρο, να συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες.  Τα περισσότερα από τα χωριά των Τρικάλων, βρίσκονται μέσα σε παραδεισένια φυσικά τοπία και ενδιαφέροντα ιστορικά αξιοθέατα.

Έλατα, οξιές, καστανιές, πλατάνια, βελανιδιές και μεγάλα λιβάδια, χαρίζουν απλόχερα όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και τον καθαρό αέρα, ενώ οι γαλάζιοι δρόμοι των παραποτάμων του Πηνειού και του Αχελώου, διατρέχουν το νομό και συμπληρώνουν το φυσικό του ανάγλυφο.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκθέσεις, συναυλίες κλπ. διοργανώνονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Oνομαστή είναι η Xορωδία Tρικάλων με πλούσια δραστηριότητα. Eπίσης δίνονται θεατρικές παραστάσεις από το Δημοτικό Θεατρικό Eργαστήρι. Kάθε χρόνο 14-21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρη των Tρικάλων, ένα από τα μεγαλύτερα και παλιότερα παζάρια της Eλλάδας. Ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται όλο το έτος, όπως κονσέρτα, συναυλίες και ρεσιτάλ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2431 351100            (+30) 2431 063013          (+30) 2431 079920                (+30) 2431 023725

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στα Τρίκαλα

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP