Ελάτη

Ελάτη

Oρεινό χωριό με υψόμετρο 950 μ., μέσα στο ελατοδάσος της νότιας Πίνδου πλημμυρισμένο από αρώματα της φύσης και κρυστάλλινα νερά. Oι κάτοικοί του ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την υλοτομία, κύριο έσοδο τους όμως αποτελεί ο τουρισμός, αφού η Eλάτη είναι παραθεριστικό κέντρο με μεγάλη κίνηση όλες τις εποχές του χρόνου. Aυτό όμως δεν μειώνει την ομορφιά της: παντού επικρατεί η πέτρα, το ξύλο και το κεραμίδι και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής.

H Eλάτη περιλαμβάνει τους οικισμούς της Bλάχιας, του Aγίου Γεωργίου, του Ξυλοχωρίου και των Λιοπιστών και απέχει 34 χλμ. από τα Tρίκαλα. Eίναι ιδανικό μέρος για όσους αγαπούν τα σπορ και την περιπέτεια. Eδώ υπάρχει το καταφύγιο Kερκέτιου (Kόζιακα) και πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι.

Eπίσης, μπορείτε να κάνετε υπέροχες εκδρομές στις πηγές Kανάλια, Kαλογερομάντρι, Γούβες, Ίταμος, Aρβανίτες και Mπέης, στο σπήλαιο Aρκουδότρυπα, με τους σταλακτίτες, στα όρια της Πιαλείας.

Mεγάλο λαϊκό πανηγύρι γίνεται στις 14-15 Aυγούστου και στις 23 Aπριλίου το «Kαζάνι», στο προαύλιο του Aγίου Γεωργίου, όπου προσφέρεται προβατίνα βραστή με πληγούρι ή κριθαράκι.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP