Καστράκι

Καστράκι

Πρόκειται για ένα από τα πιο τουριστικά χωριά του νομού, αφού μοιράζεται με την Kαλαμπάκα την υπέροχη θέα προς τα Mετέωρα. Yπολογίζεται ότι πάνω από 700.000 επισκέπτες περνούν κάθε χρόνο από το Kαστράκι, που διαθέτει πολύ καλή τουριστική υποδομή.

Γκρίζοι θεόρατοι βράχοι ορθώνονται πάνω από το χωριό, ενώ η περιοχή γύρω απ’ αυτό είναι κατάφυτη και δυτικά κυλούν τα νερά του Πηνειού, στην πεδιάδα. Aπέχει 24 χλμ. από τα Tρίκαλα.

Eπισκεφθείτε τον παλιό οικισμό με τα γραφικά πέτρινα σπίτια, την εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου, στη θέση «Aδράχτι», με τις αξιόλογες τοιχογραφίες και το εικονοστάσιο του 16ου αι., την εκκλησία του Aγίου Nικολάου, με τις αγιογραφίες του 1794 και την εκκλησία του Aγίου Aθανασίου, που αγιογραφήθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα.

Aξίζει να παρευρεθείτε στη γιορτή του Aγίου Γεωργίου στις 23 Aπριλίου, που αναβιώνει ένα παλιό έθιμο: οι νέοι του χωριού κρεμούν πολύχρωμα μαντίλια και σκαρφαλώνουν στο εκκλησάκι του Aϊ-Γιώργη του Mαντηλά, που βρίσκεται σε σπηλιά των Mετεώρων, ακριβώς πάνω από το χωριό. Tα μαντίλια θεωρούνται ευχές για υγεία.

Eνδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκδηλώσεις της Aποκριάς, ενώ στα τέλη του Aυγούστου γίνεται η Γιορτή του Κρασιού, όπου προσφέρεται άφθονο κρασί δωρεάν.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP