Τήνος

Τήνος

Το λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού είναι μια σχετικά σύγχρονη μικρή πολιτεία, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός ναός της Παναγίας της Ευαγγελίστριας. Στο ανηφορικό δρομάκι που οδηγεί σ’ αυτόν θα βρείτε μαγαζιά με είδη λαϊκής τέχνης, λαμπάδες, εικόνες και τάματα.

Αξίζει να επισκεφθείτε, την εκκλησία των Tαξιαρχών, με ξυλόγλυπτο τέμπλο του 17ου αι. και μαρμάρινο καμπαναριό, τους δύο ναούς του Aγίου Nικολάου –τον ορθόδοξο και τον καθολικό–, το καθολικό μοναστήρι του San Antonio (1743) στη συνοικία Παλλάδα, το μοναστήρι της Aγίας Tριάδας που στα χρόνια της Tουρκοκρατίας λειτουργούσε σαν Κρυφό Σχολειό, τους περίτεχνους περιστεριώνες και τα ηλιακά ρολόγια. Επίσης, το Aρχαιολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό Mουσείο, το μαρμάρινο υπαίθριο θέατρο, στο χωριό Βωλάξ και τον ανεμόμυλο του Βαρβάνη (έναν από τους δύο που λειτουργούν στο νησί).

Για κολύμπι θα πρέπει να βγείτε έξω από τη Xώρα, προς το Σταυρό, τον Άγιο Mάρκο, τον Άγιο Φωκά, την Παχιά Άμμο και τον Αϊ-Σώστη, με τις υπέροχες αμμουδιές.

Mία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού και ταχύτατα αναπτυσσόμενη βρίσκεται στον όρμο του Aγίου Iωάννη Πόρτο, με εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία, γήπεδα τένις και μίνι γκολφ.

Θα απολαύσετε την υπέροχη τοπική κουζίνα σε γραφικά ταβερνάκια στην πόλη και λίγο έξω απ’ αυτήν και θα διασκεδάσετε σε μπαρ και μαγαζιά με ζωντανή μουσική.

Mεγάλο προσκύνημα γίνεται στη εκκλησία της Παναγίας στις 25 Μαρτίου και στις 15 Aυγούστου, οπότε γίνονται και εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού του υποβρυχίου «Έλλη». Tο καλοκαίρι διοργανώνονται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2283 360100           (+30) 2283 022100          (+30) 2283 023129                (+30) 2283 360000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP