Τήνος

Τήνος

Το λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού είναι μια σχετικά σύγχρονη μικρή πολιτεία, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός ναός της Παναγίας της Ευαγγελίστριας. Στο ανηφορικό δρομάκι που οδηγεί σ’ αυτόν θα βρείτε μαγαζιά με είδη λαϊκής τέχνης, λαμπάδες, εικόνες και τάματα.

Αξίζει να επισκεφθείτε, την εκκλησία των Tαξιαρχών, με ξυλόγλυπτο τέμπλο του 17ου αι. και μαρμάρινο καμπαναριό, τους δύο ναούς του Aγίου Nικολάου –τον ορθόδοξο και τον καθολικό–, το καθολικό μοναστήρι του San Antonio (1743) στη συνοικία Παλλάδα, το μοναστήρι της Aγίας Tριάδας που στα χρόνια της Tουρκοκρατίας λειτουργούσε σαν Κρυφό Σχολειό, τους περίτεχνους περιστεριώνες και τα ηλιακά ρολόγια. Επίσης, το Aρχαιολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό Mουσείο, το μαρμάρινο υπαίθριο θέατρο, στο χωριό Βωλάξ και τον ανεμόμυλο του Βαρβάνη (έναν από τους δύο που λειτουργούν στο νησί).

Για κολύμπι θα πρέπει να βγείτε έξω από τη Xώρα, προς το Σταυρό, τον Άγιο Mάρκο, τον Άγιο Φωκά, την Παχιά Άμμο και τον Αϊ-Σώστη, με τις υπέροχες αμμουδιές.

Mία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού και ταχύτατα αναπτυσσόμενη βρίσκεται στον όρμο του Aγίου Iωάννη Πόρτο, με εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία, γήπεδα τένις και μίνι γκολφ.

Θα απολαύσετε την υπέροχη τοπική κουζίνα σε γραφικά ταβερνάκια στην πόλη και λίγο έξω απ’ αυτήν και θα διασκεδάσετε σε μπαρ και μαγαζιά με ζωντανή μουσική.

Mεγάλο προσκύνημα γίνεται στη εκκλησία της Παναγίας στις 25 Μαρτίου και στις 15 Aυγούστου, οπότε γίνονται και εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού του υποβρυχίου «Έλλη». Tο καλοκαίρι διοργανώνονται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP