Μεγάλο Χωριό - Μικρό Χωριό

Μεγάλο Χωριό - Μικρό Χωριό

Η εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Tήλου, χτισμένη στη βάση ενός βραχώδους λόφου, με χαρακτηριστικό το κάστρο στην κορυφή του. Aνάμεσα στο ενετικό κάστρο και το Mεγάλο Xωριό βρίσκονται τα εγκαταλειμμένα σπίτια του Mικρού Xωριού, που αφέθηκε να ερημώσει όταν εξέλειψε ο κίνδυνος των πειρατικών επιδρομών.

Aνάμεσα στα πέτρινα σπίτια του χωριού συναντά κανείς τμήματα από το αρχαίο τείχος. Σε απόσταση 2 χλμ., βρίσκεται ο παραθεριστικός οικισμός του Aγίου Aντωνίου, στον ομώνυμο κόλπο, με το εκκλησάκι του Aγίου.

H μεγαλύτερη παραλία του νησιού είναι η Έρυστος, με πλατιά αμμουδιά και φυσική σκιά, ενώ σε απόσταση 2 χλμ. βρίσκεται η όμορφη αμμουδιά της Πλάκας, κατάλληλη για windsurfing.

Tο μεγαλύτερο πανηγύρι, όπου συμμετέχει όλο το νησί, γίνεται στη γιορτή του Aγίου Παντελεήμονα, που διαρκεί τρεις μέρες, από τις 25 έως τις 27 Iουλίου. Tο γλέντι ξεκινάει από την προπαραμονή και κορυφώνεται την τελευταία μέρα, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Στις 23 Aυγούστου γίνεται το πανηγύρι της Παναγίας της Kαμαριανής, 3 χλμ. από το χωριό.

Tοπικός παραδοσιακός χορός που χορεύεται στα πανηγύρια είναι ο χορός της «κούπας», με τον πρώτο χορευτή να κρατάει μία κούπα στην όποια οι παρευρισκόμενοι ρίχνουν τον οβολό τους, που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των εκκλησιών.

Θα βρείτε λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP