Θεσσαλία

Θεσσαλία

Σαν μητέρα και γιαγιά, με δύο παιδιά και οχτώ εγγόνια, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη Θεσσαλία. Πιο συγκεκριμένα σαν μητέρα που μοιράζει την στοργή της χωρίς αδυναμίες και χωρίς να ξεχωρίζει κάποιο από τα παιδιά της, αφού είναι χωρισμένη με απόλυτη συμμετρία ως προς το έδαφος της, με το ένα της παιδί το ορεινό να καταλαμβάνει το 50% και το δεύτερο το πεδινό το άλλο 50%.

Με την ίδια τρυφερότητα, όμως, αγκαλιάζει και τα οχτώ της εγγόνια αφού τους έχει δώσει διαφορετική μεν αλλά πλούσια και χαρακτηριστική δε ομορφιά. Τα ονόματα αυτών γνωστά και πολυαγαπημένα από πολλούς επισκέπτες και μη, που έχουν πάρει μια δόση από τη μαγεία της ισόποσης κατανομής της περιοχής και ταυτόχρονα της εναλλαγής των τοπίων, των θερμοκρασιών και κυρίως των αισθήσεων μέσα από τις χαρακτηριστικές της αντιθέσεις.

Πρώτο και καλύτερο το Πήλιο, το οποίο συνδυάζει βουνό και θάλασσα, οι απόμακροι και δυσπρόσιτοι βράχοι των Μετεώρων, ο ατελείωτος Θεσσαλικός κάμπος, ο Πηνειός με την κοιλάδα των Τεμπών και φυσικά το μυθικό και υψηλότερο βουνό της χώρας, ο Όλυμπος με τις απότομες και ψηλές κορυφές του όπως και ο αντίπαλος του ο Κίσσαβος που μάλωσαν για το ποιος θα ρίξει τη βροχή και ποιος το χιόνι, καθώς και η πιο μικρή και κακομαθημένη εγγόνα η Λίμνη Πλαστήρα, που καθρεπτίζει στα νερά της τις κορυφές των Αγράφων και παρόλο που είναι τεχνητή είναι πανέμορφη με αποτέλεσμα οι επισκέπτες της να τη συγκρίνουν με τις φημισμένες ελβετικές λίμνες.

Πληροφοριες περιφέρειας - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Ζήστε την εμπειρία σας στην Θεσσαλία

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP