Πλαταριά

Πλαταριά

Καταγάλανα νερά, απάνεμο λιμάνι, ταβερνάκια πάνω στο κύμα και πολύ θετική αύρα για τουρίστες και ντόπιους. Η Πλαταριά -έδρα του Δήμου Συβότων- είναι ένα παραθαλάσσιο και σύγχρονο τουριστικό κέντρο κοντά στα Σύβοτα.

Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως νεόχτιστο ιδιαίτερα γραφικό, αφού σχετικά πρόσφατα οι κάτοικοι της Πλαταριάς δημιούργησαν ένα πανέμορφο χωριό σε έναν κόλπο, που ουσιαστικά ¨αγκαλιάζει¨ το Ιόνιο Πέλαγος. Είναι ξεχωριστή, αφού διαθέτει μαρίνες που υποδέχονται τα σκάφη, αξιοθέατα και γραφικές παραλίες.

Ανάμεσα σε δύο ακρωτήρια, το Αγιονήσι και Ερημονήσι (Χερονήσι), η Πλαταριά είναι ιδανικό αραξοβόλι για πολυτελή σκάφη και ψαρόβαρκες, κοντά στην Ηγουμενίτσα. Στη θέση της σημερινής Πλαταριάς, λέγεται ότι προϋπήρξε η αρχαία Καλαμίνη ή Καλαμωνία του Στεφάνου Βυζαντίου και η Αλμίνη του Πτολεμαίου.

Μετά το 1970, οι περισσότεροι κάτοικοι της Πλαταριάς μετακινήθηκαν από τα ορεινά σημεία του χωριού τους και εγκαταστάθηκαν στην παραλία, δημιουργώντας, έναν πανέμορφο οικισμό, με σύγχρονη ρυμοτομία.

Εκεί, αξιοποίησαν τις φυσικές ομορφιές του κόλπου και δημιούργησαν νέες Μαρίνες Υποδοχής Σκαφών Αναψυχής, Πλαζ, Κοινόχρηστους Χώρους και Χώρους Πρασίνου. Ταυτόχρονα, έδωσαν μεγάλη σημασία στην καθαριότητα, στη προστασία του περιβάλλοντος και στη φιλοξενία των τουριστών, δημιουργώντας μοντέρνα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, καφετερίες και λοιπά κέντρα αναψυχής.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2665 361100           (+30) 2665 029655          (+30) 2665 029780                (+30) 2665 361000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP