Πέρδικα

Πέρδικα

Tο μεγαλύτερο παραδοσιακό χωριό της Θεσπρωτίας, με αξιοζήλευτη ιστορία και υπέροχα τοπία. Η Πέρδικα, 35 χιλιόμετρα από την Hγουμενίτσα, βρίσκεται μεταξύ Πάργας και Συβότων και απέναντι από τους Παξούς και την Kέρκυρα

Μεγάλο της προνόμιο αποτελεί το ότι συνδυάζει άψογα βουνό και θάλασσα. Λόφοι, ρέματα, κάμποι, δάση, ποτάμια και πανέμορφες ακρογιαλιές. Άρα, αποτελεί προορισμό τόσο για καλοκαιρινές διακοπές όσο και για χειμερινές.

Μέχρι το 1926 ονομαζότανε Αρπίτσα, καθώς το όνομα αυτό κατά την παράδοση, πήρε από μία Αραπίνα (Αραβία) που είχε έρθει για να εξισλαμίσει τους Χριστιανούς σε Μουσουλμάνους. Το 1926 μετονομάστηκε Πέρδικα και αυτό γιατί το σχήμα του οικισμού είχε τότε την μορφή της ιπτάμενης Πέρδικας και γιατί η περιοχή είχε πολύ κυνήγι από Πέρδικες.

Θα κολυμπήσετε στις πολύ όμορφες παραλίες Kαραβοστάσι, Aρίλλας και Aγία Παρασκευή. Στην παραλιακή ζώνη και δίπλα στο Kαραβοστάσι, βρίσκεται ένα ποτάμι με αιωνόβια πλατάνια.

Επισκεφθείτε το φυσικό πάρκο που διαθέτει η περιοχή για να δείτε από κοντά ζώα του δάσους όπως ελάφια και αγριογούρουνα αλλά και πάπιες, χήνες, κύκνους και ψάρια που κολυμπούν στο μικρό ποταμάκι που διασχίζει το πάρκο.

Περάστε από το πολύ παλιό εκκλησάκι Άγιος Αθανάσιος που είναι χτισμένο με πέτρα μέσα στον ελαιώνα και απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας από τη βεράντα των ξενοδοχείων έχοντας θέα τη θάλασσα και το βραδάκι το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2665 361100           (+30) 2665 091292          (+30) 2665 029780                (+30) 2665 091290

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP