Θεσπρωτία

Θεσπρωτία

Μια μαγευτική ακτογραμμή του που ξεκινά από τη Σαγιάδα μέχρι τις εκβολές του Αχέροντα. Η Θεσπρωτία είναι γεμάτη απέραντες ακρογιαλιές που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, ενώ τους υπόλοιπους μήνες την προσοχή σας θα κεντρίσουν τα ορεινότερα σημεία της, τα αξιοθέατά της και οι μονές.

Σε κάθε στροφή και μια νέα πανοραμική άποψη του Ιονίου πελάγους, συμπληρώνει το κάδρο της συναρπαστικής τοπιογραφίας. Στα δυτικά, στο γαλάζιο της γραμμής του ορίζοντα, σαν καράβια που αρμενίζουν στο πέλαγος αναδύονται μέσα από το φως οι σιλουέτες των Παξών και της Κέρκυρας.

Στενοί δρόμοι «ξεπετάγονται» από την αρχική διαδρομή και οδηγούν σε τροπικών χρωμάτων παραλίες που διαδέχονται η μια την άλλη, όπως Καραβοστάσι, Αρίλλας, Σοφάς, Καμίνι, Αγία Παρασκευή, Ντάφι, Μικρή  – Μεγάλη Άμμος.

Η καλογραμμένη αμμουδιά Αρίλλας με τα αβαθή νερά και τα εντυπωσιακά χρώματα, είναι δημοφιλής σε ντόπιους και οικογένειες, αφού εδώ οι γονείς μπορούν να  επιτηρούν τα πιτσιρίκια να τσαλαβουτούν στα ρηχά της νερά απολαμβάνοντας το φαγητό ή τον καφέ τους στα παραλιακά μαγαζιά.

Γνωρίστε την μικροσκοπική παραλία Κατσονήσι και την ακτή του Καραβοστάσι με απλωτή  αμμουδιά, μήκους ενός χιλιομέτρου με δροσερά γαλάζια νερά και θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα.

Επισκεφθείτε τα δημοφιλή Σύβοτα, όπου παλαιότερα υπήρχε ένα  απόμερο ψαροχώρι, ο Μούρτος. Η περιοχή λόγω του ιδιαίτερου φυσικού της κάλλους, αναπτύχθηκε βιαστικά και ο μαζικός τουρισμός αναπόφευκτα έχει αλλοιώσει το  χαρακτήρα του πάλαι ποτέ ήσυχου χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Παρόλα αυτά η υπέροχη ακτογραμμή, στολισμένη από δεκάδες μικρά νησιά και βραχονησίδες, παραμένει ένα χάρμα οφθαλμών και κατατάσσεται αβίαστα ανάμεσα στα ομορφότερά παραθαλάσσια τοπία της Ελλάδας.

Οπωσδήποτε πρέπει να περάσετε από την ιστορική πολιτεία της Παραμυθιάς που ακουμπά στις βραχώδεις πλαγιές του βουνού Γκορίλλας. Εδώ οι πρώτοι οικιστικοί πυρήνες δημιουργήθηκαν ανάμεσα στον 11ο και 12ο αιώνα, στη θέση όπου είναι κτισμένη η σημερινή πολιτεία. Ωστόσο η ευρύτερη περιοχή κατοικείται αδιάλειπτα από την Νεότερη Παλαιολιθική εποχή.

Aξέχαστη, τέλος, θα σας μείνει η διαμονή σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, το χαμόγελο και η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της, καθώς και το φρέσκο ψάρι που θα απολαύσετε στις ταβέρνες και τα εστιατόριά της.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2665361100           (+30) 26650 29600          (+30) 26650 23202                (+30) 26650 24420

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Θεσπρωτία

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP