Ηγουμενίτσα

Ηγουμενίτσα

Το μεγαλύτερο λιμάνι της δυτικής Ελλάδας και εξυπηρετεί περίπου 1,5 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως. Η Ηγουμενίτσα, πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας με 10.000 κατοίκους, απέχει 480 χιλιόμετρα από την Aθήνα και 470 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Η πόλη θεωρείται μεγάλο σταυροδρόμι, καθώς καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αναχωρούν από το λιμάνι της πλοία για τα νησιά του βόρειου Ιονίου, όπως η Κέρκυρα, αλλά και για τα λιμάνια της Ιταλίας. Επίσης, βρίσκεται κοντά σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως τα Σύβοτα και η Πάργα.

Αν και ο νομός είναι κατά βάση ορεινός, διαθέτει μεγάλη ακτογραμμή περίπου 60 χιλιομέτρων, η οποία βρέχεται από το Ιόνιο πέλαγος. Από τη Σαγιάδα στο βορρά μέχρι την Πάργα στο νότο, κατά μήκος των ακτών της Θεσπρωτίας θα βρεις μερικές από τις ομορφότερες και πιο εντυπωσιακές παραλίες της δυτικής Ελλάδας. 

Οι δύο μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς παραλίες στην Ηγουμενίτσα είναι το Δρέπανο που απέχει τέσσερα χιλιόμετρα και ο Μακρύγιαλο, ένα χιλιόμετρο πιο πέρα.

Επιπλέον γνωρίστε την ήσυχη και μικρή σε πλάτος παραλία Κεραμίδι, βόρεια της Ηγουμενίτσας, πολύ κοντά στον παραθαλάσσιο οικισμό της Σαγιάδας, η οποία έχει κυρίως βότσαλα, καταγάλανα νερά και εντυπωσιακή βλάστηση. Θα εντυπωσιαστείτε από την παραλία Μπέλα Βράκα στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Συβότων, η οποία προσεγγίζεται με τα πόδια, καθώς τα νερά είναι ρηχά, και είναι μικρή με άσπρη άμμο και κρυστάλλινα νερά.

Κολυμπήστε επίσης στις παραλίες Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι, Λύχνος –από τις πιο διάσημες της Πάργας-, Όρμος του Οδυσσέα.

Η Ηγουμενίτσα είναι ιδανική για ημερήσιες εξορμήσεις με το πλοίο σε πανέμορφα κοντινά νησιά, όπως οι Παξοί και οι Αντίπαξοι, ενώ. Σε άλλες δραστηριότητες στις παραλίες της Πέρδικας και της Πάργας μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ και οργανωμένες καταδύσεις, ενώ στην περιοχή της Ηγουμενίτσας θα βρείτε πολλά μονοπάτια για πεζοπορία.

Μοναδική εμπειρία είναι η επίσκεψη στις πηγές του Αχέροντα, στα βουνά του Σουλίου. Εκτός από πεζοπορία, εκεί μπορείτε να κάνετε και πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως ιππασία στις Πηγές, αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Παραμυθιά, rafting, kayak και canoe – kayak στα Στενά, αλλά και ποδηλασία κατά μήκος του ποταμού.

Επισκεφθείτε και σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως το Νεκρομαντείο του Αχέροντα στο χωριό Μεσοπόταμος (τρία χιλιόμετρα από την Αμμουδιά), τα ερείπια και το μουσείο της Αρχαίας Νικόπολης (οκτώ χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πρέβεζας), τα μνημεία στην Αρχαία Κασσώπη και το αρχαιολογικό μουσείο της Ηγουμενίτσας.

Αξίζει να κάνετε βόλτα στον παραθαλάσσιο δρόμο της πόλης, να καθίσετε για καφέ και φαγητό στα παραδοσιακά μαγαζιά και να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα club της περιοχής.

Στις αρχές του Aυγούστου, με τη συμμετοχή και ξένων φολκλορικών συγκροτημάτων, οργανώνονται τα «Θεσπρωτικά», ένα Φεστιβάλ τοπικών χορών, στο πλαίσιο του οποίου γίνονται επίσης προβολές ταινιών και αθλητικοί αγώνες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2665 361100           (+30) 2665 029600          (+30) 2665 029780                (+30) 2665 361000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP