Πρίνος

Πρίνος

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού συναντάμε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά, τον Πρίνο. Είναι χτισμένο μέσα σε ένα κατάφυτο από ελαιόδεντρα δάσος, 17 χιλιόμετρα από τον Λιμένα και 24 χιλιόμετρααπό τα Λιμενάρια. Xωριό που έγινε διάσημο εξαιτίας της ανακάλυψης πετρελαίου στην υποθαλάσσια περιοχή του.

Η θέση του είναι «στρατηγική» καθώς βρίσκεται στη μέση της διαδρομής Λιμένας – Λιμενάρια, ενώ διαθέτει και το μοναδικό κέντρο υγείας του νησιού.

Αποτελείται από το Νέο Πρίνο –με υπέροχα πευκόφυτα ακρογιάλια– και τα γραφικά ορεινά χωριά Μικρός και Μεγάλος Πρίνος.

Πρέπει να επισκεφθείτε την Σκάλα Πρίνου, με αμμώδεις και χωρίς κύματα παραλίες, ρηχά και πεντακάθαρα νερά, κατάλληλες για κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Μάλιστα, δύο παραλίες της περιοχής έχουν βραβευτεί με Μπλε Σημαία. Μαγική εικόνα δημιουργεί το καταπράσινο πευκόφυτο δάσος κατά μήκος της παραλίας, με τα πεύκα να φαίνεται πως βγαίνουν μέσα από το νερό.

Στη Σκάλα Πίνου αξίζει να επισκεφθείτε το μικρό ναυπηγείο, δίπλα στο λιμάνι, στο οποίο κατασκευάζονται πλοία μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Εκτός από τον Τουρισμό, οι κάτοικοι του Πρίνου ασχολούνται με τη γεωργία, λόγω των αιωνόβιων ελαιώνων που υπάρχουν, αλλά και του φημισμένου μελιού της Θάσου, με τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς παραγωγής και συσκευασίας ελαιολάδου και μελιού να εδρεύουν στην περιοχή.

Βολτάρετε στα φημισμένα πανηγύρια του Αγίου Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου, των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις 29 Ιουνίου και του Αγίου Γεωργίου τον Απρίλιο και γνωρίστε την μοναδική λαϊκή αγορά της Θάσου, όπου κάθε Δευτέρα συγκεντρώνονται όλοι οι ντόπιοι παραγωγοί και πουλάνε τα φρέσκα προϊόντα του νησιού.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2593 071207
           (+30) 2593 022500          (+30) 2593 023199                (+30) 2593 350000

Πατήστε εδώ
TOP