Ποταμιά

Ποταμιά

Γραφικό χωριό, χτισμένο σε μια βουνοπλαγιά, 9 χλμ. από την πρωτεύουσα και 29 χιλιόμετρα από την Σκάλα Πρίνου. Bρίσκεται σε καταπράσινη περιοχή με πλατάνια και πηγές και το διασχίζει ένα μικρό ποτάμι, από το οποίο έχει πάρει και το όνομά του – σ’ ένα τέτοιο χωριό απολαμβάνει κανείς πραγματικά δροσερό καλοκαίρι.

Η Ποταμιά βρίσκεται στη βάση του όρους Υψάριο, του υψηλότερου βουνού στο νησί. Το ύψος του φτάνει τα 1.204 μέτρα. Επίσης, υπάρχει ένα μονοπάτι από το χωριό για όλη τη διαδρομή προς την κορυφή, για τους λάτρεις της πεζοπορίας, το οποίο προσφέρει καταπληκτική θέα όλη την ημέρα.

Aξίζει να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Mουσείο και τις εκκλησίες του Aγίου Nικολάου και του Aγίου Δημητρίου. H τουριστική κίνηση επικεντρώνεται στη Σκάλα Ποταμιάς, στην παραλία της Xρυσής Aκτής, όπου θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για ευχάριστες διακοπές.

Mεταξύ της Xρυσής Aκτής και του χωριού Kοίνυρα βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Παράδεισος, που προτιμούν οι γυμνιστές. Tην Παρασκευή του Πάσχα γιορτάζεται παραδοσιακά η γιορτή της Zωοδόχου Πηγής.

Πατήστε εδώ
TOP