Ποταμιά

Ποταμιά

Γραφικό χωριό χτισμένο στους πρόποδες του βουνού σε ένα καταπράσινο τοπίο, 9 χλμ. από την πρωτεύουσα και 29 χιλιόμετρα από την Σκάλα Πρίνου. Αν επισκεφθείτε την Ποταμιά, σας περιμένει ένα δροσερό καλοκαίρι, καθώς βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχή με πλατάνια, πηγές κι ένα μικρό ποτάμι που διασχίζει το χωριό και από το οποίο έχει πάρει και το όνομά του.

Η Ποταμιά βρίσκεται στη βάση του όρους Υψάριο, του υψηλότερου βουνού στο νησί, με ύψος 1.204 μέτρα. Για όσους θέλετε να εξερευνήσετε το βουνό υπάρχει ένα μονοπάτι από το χωριό για όλη τη διαδρομή προς την κορυφή, το οποίο προσφέρει καταπληκτική θέα όλη την ημέρα.

Θα νιώσετε οικεία στις ταβερνούλες και τα καφενεία της Ποταμιάς λόγω των φιλόξενων ντόπιων που θα γνωρίσετε στο χωριό.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο και τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Δημητρίου. H τουριστική κίνηση επικεντρώνεται στη Σκάλα Ποταμιάς, στην παραλία της Χρυσής Ακτής, όπου θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για ευχάριστες διακοπές.

Μεταξύ της Χρυσής Ακτής και του χωριού Κοίνυρα βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Παράδεισος, που προτιμούν οι γυμνιστές. Την Παρασκευή του Πάσχα γιορτάζεται παραδοσιακά η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2593061479
           (+30) 2593 022500          (+30) 2593 023199                (+30) 2593 350000

Πατήστε εδώ
TOP