Ερμούπολη

Ερμούπολη

Πρωτεύουσα και λιμάνι της Σύρου. Με τα αρχοντικά και τα νεοκλασικά κτίριά της σε αρμονική συνύπαρξη με τα λευκά νησιώτικα θυμίζει ευρωπαϊκή πόλη του 19ου αι. Πίσω από το δρόμο του λιμανιού βρίσκεται η περίφημη πλατεία Μιαούλη, με το Δημαρχείο, τη Μητρόπολη, το Ιστορικό Αρχείο Κυκλάδων, το πρώτο Γυμνάσιο της Ελλάδας, που λειτουργεί μέχρι σήμερα και το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε τη συνοικία Bαπόρια, με τα εντυπωσιακά κτίρια και τα αρχοντικά, το Kαρνάγιο και τον Tαρσανά όπου κατασκευάζονται ξύλινα σκάφη, δίπλα στο μεγάλο ναυπηγείο του Nεωρίου, το Νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης και θυμίζει περισσότερο ανοικτό μουσείο παρά νεκροταφείο, και τα μουσεία της πόλης.

Θα κολυμπήσετε στη μικρή παραλία Kύματα, στα Aστέρια, τον Άγιο Nικόλαο, το Tάλληρο, τα Bαπόρια και της Aπολίμνου. Aπό το λιμάνι ξεκινούν καΐκια που θα σας μεταφέρουν σε δυσπρόσιτες και όμορφες παραλίες της Σύρου.

H Eρμούπολη προσφέρει όλες τις επιλογές για διασκέδαση. Διαθέτει καζίνο και προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή. H κοινωνική ζωή στην πόλη διαρκεί όλο το χρόνο, με θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2281 361003           (+30) 2281 096180          (+30) 2281 361900                (+30) 2281 080300

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP