Αζόλιμνος

Αζόλιμνος

Γραφικό χωριό με μεγάλη τουριστική κίνηση και ωραία αμμουδιά. Το παραθαλάσσιο χωριό Αζόλιμνος βρίσκεται 6 χλμ. νοτιοανατολικά της Eρμούπολης. Πρόκειται για ένα γραφικό οικισμό που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ραγδαία σε τουριστικό θέρετρο.

Στον οικισμό, αλλά και γύρω από την παραλιακή οδό, θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα απολαύσετε τοπικές γεύσεις στα γραφικά ταβερνάκια του χωριού.

Η πιο κοντινή παραλία στην Eρμούπολη, η οποία είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστικά ώστε μπορεί άνετα να φιλοξενήσει στα καταλύματα της τον επισκέπτη και να του προσφέρει στα ταβερνάκια ντόπιο κρασί και παραδοσιακούς μεζέδες. Με την υπέροχη χρυσαφένια αμμουδιά και τα καθαρά γαλάζια νερά, είναι μια από τις δημοφιλέστερες του νησιού. Οι μόνιμες ψάθινες ομπρέλες και οι ξαπλώστρες είναι για δωρεάν χρήση, ενώ μπορείτε να απολαύσετε την σκιά των δέντρων που βρίσκονται κατα μήκος της παραλίας. Λίγο μετά την παραλία θα βρείτε και το λιμανάκι του οικισμού το οποίο αποτελεί καλή λύση για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το ψάρεμα.

Αξίζει να επισκεφτείτε το εκκλησάκι τη Ανάληψης, όπου κάθε χρόνο γίνεται το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος. Σε μικρή απόσταση στα νότια βρίσκεται και το ακρωτήρι Φωκιότρυπα, με μικρή ομώνυμη καλή παραλία κάτω από τα βράχια και το μικρό ασπρονήσι απέναντι.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2281 361003           (+30) 2281 096180          (+30) 2281 361900                (+30) 2281 080300

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP