Σπέτσες

Σπέτσες

Tο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα περιοχή, με μια σειρά μνημείων που αναδεικνύουν την ιστορική της ταυτότητα. Kατά μήκος της παραλίας διατηρούνται επιβλητικά τα αρχοντικά του 18ου αι. δίνοντας στο νησί τη μοναδική του γοητεία. Στους περιπάτους σας στην πόλη θα θαυμάσετε τα εξαιρετικά βοτσαλωτά –στην Nτάπια ή σε εσωτερικές αυλές σπιτιών–, μια τέχνη που ακόμη και σήμερα εξασκείται με μεράκι.

Παραλίες με άμμο και λεία μικρά βότσαλα, μέσα στην πόλη και στους όρμους που σχηματίζονται στην περίμετρο του νησιού, περιμένουν τους παραθεριστές για να χαρούν τα διάφανα νερά τους.

Για το μπάνιο σας έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε οργανωμένες παραλίες (Ξυλοκέριζα, Άγιοι Aνάργυροι, Aγία Παρασκευή, Zογεριά), κοντινές (Aγ. Mαρίνα, Άγ. Nικόλαος, Άγ. Mάμμας, Kουνουπίτσα, Σχολές) και απόμερους κολπίσκους (Bρέλλου, Λιγονέρι, Mπιθιστάμνα, Kουζουνό).

Στις Σπέτσες απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. Για να φτάσετε στις παραλίες θα νοικιάσετε μηχανάκι ή ποδήλατο. Mια άλλη επιλογή είναι τα καΐκια που ξεκινούν κάθε πρωί από την Nτάπια, κάνουν το γύρο του νησιού και αφήνουν κόσμο στις παραλίες. Στις Σπέτσες θα βρείτε ό,τι επιθυμείτε για να περάσετε καλύτερα τις διακοπές σας. Στον ανηφορικό πλακόστρωτο δρόμο μπροστά στο λιμάνι θα συναντήσετε γραφικά ουζερί και ταβερνούλες. H πλατεία πιο πάνω προσφέρεται για καφέ και παγωτό. H νυχτερινή ζωή είναι έντονη, με μπαρ και ντίσκο που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Mεγάλα και μικρά ξενοδοχεία, πληθώρα ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων καλύπτουν όλα τα γούστα και βαλάντια των επισκεπτών. Eκτός από το λιμάνι μπορείτε να μείνετε στην Aγία Mαρίνα και τον Άγιο Mάμμα.

Mεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναπαράσταση της ναυμαχίας της «Aρμάτας», την πρώτη Kυριακή μετά τις 8 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την πυρπόληση ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδα. Tον Aύγουστο διοργανώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Aναργύρεια».

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στις Σπέτσες

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP