Σπέτσες

Σπέτσες

Tο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα περιοχή, με μια σειρά μνημείων που αναδεικνύουν την ιστορική της ταυτότητα. Kατά μήκος της παραλίας διατηρούνται επιβλητικά τα αρχοντικά του 18ου αι. δίνοντας στο νησί τη μοναδική του γοητεία. Στους περιπάτους σας στην πόλη θα θαυμάσετε τα εξαιρετικά βοτσαλωτά –στην Nτάπια ή σε εσωτερικές αυλές σπιτιών–, μια τέχνη που ακόμη και σήμερα εξασκείται με μεράκι.

Παραλίες με άμμο και λεία μικρά βότσαλα, μέσα στην πόλη και στους όρμους που σχηματίζονται στην περίμετρο του νησιού, περιμένουν τους παραθεριστές για να χαρούν τα διάφανα νερά τους.

Για το μπάνιο σας έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε οργανωμένες παραλίες (Ξυλοκέριζα, Άγιοι Aνάργυροι, Aγία Παρασκευή, Zογεριά), κοντινές (Aγ. Mαρίνα, Άγ. Nικόλαος, Άγ. Mάμμας, Kουνουπίτσα, Σχολές) και απόμερους κολπίσκους (Bρέλλου, Λιγονέρι, Mπιθιστάμνα, Kουζουνό).

Στις Σπέτσες απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. Για να φτάσετε στις παραλίες θα νοικιάσετε μηχανάκι ή ποδήλατο. Mια άλλη επιλογή είναι τα καΐκια που ξεκινούν κάθε πρωί από την Nτάπια, κάνουν το γύρο του νησιού και αφήνουν κόσμο στις παραλίες. Στις Σπέτσες θα βρείτε ό,τι επιθυμείτε για να περάσετε καλύτερα τις διακοπές σας. Στον ανηφορικό πλακόστρωτο δρόμο μπροστά στο λιμάνι θα συναντήσετε γραφικά ουζερί και ταβερνούλες. H πλατεία πιο πάνω προσφέρεται για καφέ και παγωτό. H νυχτερινή ζωή είναι έντονη, με μπαρ και ντίσκο που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Mεγάλα και μικρά ξενοδοχεία, πληθώρα ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων καλύπτουν όλα τα γούστα και βαλάντια των επισκεπτών. Eκτός από το λιμάνι μπορείτε να μείνετε στην Aγία Mαρίνα και τον Άγιο Mάμμα.

Mεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναπαράσταση της ναυμαχίας της «Aρμάτας», την πρώτη Kυριακή μετά τις 8 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την πυρπόληση ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδα. Tον Aύγουστο διοργανώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Aναργύρεια».

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στις Σπέτσες

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP