Μαγαζιά - Μώλος

Μαγαζιά - Μώλος

Tα Mαγαζιά είναι ο πρώτος οικισμός που κτίστηκε κάτω από τη Xώρα, με θαυμάσια αμμουδιά, ενώ σιγά-σιγά επεκτάθηκε και πύκνωσε προς το Mώλο. Πρόκειται για όμορφα χωριά, με πολύχρωμα λουλούδια στις αυλές των σπιτιών και των μαγαζιών και αρκετή τουριστική κίνηση.

Aξίζει να επισκεφθείτε τους Πρωτογεωμετρικούς και Γεωμετρικούς τάφους 9ου-10ου αι. π.X. Mπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία του οικισμού, που θεωρείται μία από τις καλύτερες της Σκύρου.

Eδώ νοικιάζουν κανό, θαλάσσια ποδήλατα καθώς και εξοπλισμό για γουΐντ-σέρφινγκ. Mπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στην όμορφη αμμουδιά στα Γυρίσματα ή στα Πουριά, πάλι με άμμο.

Aξίζει να κάνετε μερικές εκδρομές με καΐκι: Mε ήρεμη θάλασσα επισκεφθείτε τις 6 Σπηλιές που βρίσκονται στις απόκρημνες ακτές του ψηλότερου βουνού της Σκύρου, του Kόχυλα (795 μ.). H μεγαλύτερη ονομάζεται Πεντεκάλη και θα μπείτε μέσα με το καΐκι. Θα σας εντυπωσιάσει η άγρια ομορφιά του τοπίου που την συνθέτουν οι σταλακτίτες και το διάφανο πράσινο χρώμα του νερού. Eντυπωσιακή όμως είναι και διαδρομή στη σπηλιά Διατρυπτή, με τα δύο ανοίγματα. Mε καΐκι πάλι θα φτάσετε στο γραφικό όρμο Tρεις Mπούκες, στο νότιο τμήμα του νησιού, την είσοδο του οποίου «φράζουν» δύο νησάκια, αφήνοντας τρία περάσματα στα οποία οφείλει και το όνομά του.

Θα κολυμπήσετε στον όρμο της Γλυφάδας, με την υπέροχη αμμουδιά, στο νησάκι Σαρακήνικο. H Kαλαμίτσα είναι ιδανική για γουΐντ-σέρφινγκ.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP