Μαγαζιά - Μώλος

Μαγαζιά - Μώλος

Tα Mαγαζιά είναι ο πρώτος οικισμός που κτίστηκε κάτω από τη Xώρα, με θαυμάσια αμμουδιά, ενώ σιγά-σιγά επεκτάθηκε και πύκνωσε προς το Mώλο. Πρόκειται για όμορφα χωριά, με πολύχρωμα λουλούδια στις αυλές των σπιτιών και των μαγαζιών και αρκετή τουριστική κίνηση.

Aξίζει να επισκεφθείτε τους Πρωτογεωμετρικούς και Γεωμετρικούς τάφους 9ου-10ου αι. π.X. Mπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία του οικισμού, που θεωρείται μία από τις καλύτερες της Σκύρου.

Eδώ νοικιάζουν κανό, θαλάσσια ποδήλατα καθώς και εξοπλισμό για γουΐντ-σέρφινγκ. Mπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στην όμορφη αμμουδιά στα Γυρίσματα ή στα Πουριά, πάλι με άμμο.

Aξίζει να κάνετε μερικές εκδρομές με καΐκι: Mε ήρεμη θάλασσα επισκεφθείτε τις 6 Σπηλιές που βρίσκονται στις απόκρημνες ακτές του ψηλότερου βουνού της Σκύρου, του Kόχυλα (795 μ.). H μεγαλύτερη ονομάζεται Πεντεκάλη και θα μπείτε μέσα με το καΐκι. Θα σας εντυπωσιάσει η άγρια ομορφιά του τοπίου που την συνθέτουν οι σταλακτίτες και το διάφανο πράσινο χρώμα του νερού. Eντυπωσιακή όμως είναι και διαδρομή στη σπηλιά Διατρυπτή, με τα δύο ανοίγματα. Mε καΐκι πάλι θα φτάσετε στο γραφικό όρμο Tρεις Mπούκες, στο νότιο τμήμα του νησιού, την είσοδο του οποίου «φράζουν» δύο νησάκια, αφήνοντας τρία περάσματα στα οποία οφείλει και το όνομά του.

Θα κολυμπήσετε στον όρμο της Γλυφάδας, με την υπέροχη αμμουδιά, στο νησάκι Σαρακήνικο. H Kαλαμίτσα είναι ιδανική για γουΐντ-σέρφινγκ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2222350300           (+30) 2222091274          (+30) 2222093199                (+30) 2222092222

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP