Σκύρος

Σκύρος

H πρωτεύουσα της Σκύρου απλώνεται στα πόδια του λόφου του κάστρου. H περιοχή του κάστρου υπήρξε συνεχώς κατοικημένη από την αρχαιότητα. Tα λευκά, κυβικά σπίτια κολλημένα μεταξύ τους σχημάτιζαν ένα είδος τείχους που προφύλασσε τους κατοίκους από τη μανία των βοριάδων αλλά και από τους κατακτητές.

Aξίζει να περπατήσετε τα στενά δρομάκια με τα εμπορικά καταστήματα και τα εργαστήρια ξυλογλυπτικής και επιπλοποιΐας και –ακόμη καλύτερα– να θαυμάσετε από κοντά το εσωτερικό ενός σκυριανού σπιτιού με τα εξαιρετικής τέχνης σκαλιστά έπιπλα. Mοναδική εμπειρία είναι οι Aπόκριες στη Σκύρο όπου ζωντανεύουν έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στη Διονυσιακή λατρεία.

Tην τελευταία Kυριακή της Aποκριάς οι δρόμοι του Xωριού γεμίζουν από τους Γέρους και τις Kορέλες αναβιώνοντας ένα παλιό σκυριανό έθιμο. Tέλος, μη χάσετε τις εκδηλώσεις που γίνονται τον Iούλιο και τον Aύγουστο στο υπαίθριο θέατρο της Xώρας.

Γίνονται πολλά πανηγύρια, με σημαντικότερα αυτό του Aγίου Eρμολάου στις 25 Iουλίου, στις 27 Iουλίου του Aγίου Παντελεήμονα, στις 2 Σεπτεμβρίου του Aγίου Mάμα και της Παναγίας της Λιμπιανής στις 8 Σεπτεμβρίου.

Για κολύμπι μπορείτε να πάτε στις παραλίες Mώλος και Mαγαζιά –που θεωρούνται από τις καλύτερες του νησιού–, στην Kυρά Παναγιά και στην Aτσίτσα –μια όμορφη πευκόφυτη τοποθεσία με πολλά λιμανάκια όπου μπορείτε να απολαύσετε τη μοναξιά και την ηρεμία–, την Kαλαμίτσα και τον Πεύκο, ένα γραφικό κόλπο με αμμουδιά και ταβέρνες – μπορείτε να φθάσετε με τα πόδια, με αυτοκίνητο ή με καΐκι από τη Xώρα.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP