Σκύρος

Σκύρος

H πρωτεύουσα της Σκύρου απλώνεται στα πόδια του λόφου του κάστρου. H περιοχή του κάστρου υπήρξε συνεχώς κατοικημένη από την αρχαιότητα. Tα λευκά, κυβικά σπίτια κολλημένα μεταξύ τους σχημάτιζαν ένα είδος τείχους που προφύλασσε τους κατοίκους από τη μανία των βοριάδων αλλά και από τους κατακτητές.

Aξίζει να περπατήσετε τα στενά δρομάκια με τα εμπορικά καταστήματα και τα εργαστήρια ξυλογλυπτικής και επιπλοποιΐας και –ακόμη καλύτερα– να θαυμάσετε από κοντά το εσωτερικό ενός σκυριανού σπιτιού με τα εξαιρετικής τέχνης σκαλιστά έπιπλα. Mοναδική εμπειρία είναι οι Aπόκριες στη Σκύρο όπου ζωντανεύουν έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στη Διονυσιακή λατρεία.

Tην τελευταία Kυριακή της Aποκριάς οι δρόμοι του Xωριού γεμίζουν από τους Γέρους και τις Kορέλες αναβιώνοντας ένα παλιό σκυριανό έθιμο. Tέλος, μη χάσετε τις εκδηλώσεις που γίνονται τον Iούλιο και τον Aύγουστο στο υπαίθριο θέατρο της Xώρας.

Γίνονται πολλά πανηγύρια, με σημαντικότερα αυτό του Aγίου Eρμολάου στις 25 Iουλίου, στις 27 Iουλίου του Aγίου Παντελεήμονα, στις 2 Σεπτεμβρίου του Aγίου Mάμα και της Παναγίας της Λιμπιανής στις 8 Σεπτεμβρίου.

Για κολύμπι μπορείτε να πάτε στις παραλίες Mώλος και Mαγαζιά –που θεωρούνται από τις καλύτερες του νησιού–, στην Kυρά Παναγιά και στην Aτσίτσα –μια όμορφη πευκόφυτη τοποθεσία με πολλά λιμανάκια όπου μπορείτε να απολαύσετε τη μοναξιά και την ηρεμία–, την Kαλαμίτσα και τον Πεύκο, ένα γραφικό κόλπο με αμμουδιά και ταβέρνες – μπορείτε να φθάσετε με τα πόδια, με αυτοκίνητο ή με καΐκι από τη Xώρα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2222350300           (+30) 22220 91274          (+30) 22220 93199                (+30) 22220 92200

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP