Στάφυλος

Στάφυλος

Ο Στάφυλος είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού. Η απόσταση μεταξύ χώρας Σκοπέλου και Σταφύλου είναι μόλις 4 χλμ. για το λόγο αυτό είναι μια από τις αγαπημένες παραλίες των ντόπιων, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα κοσμικό παραθεριστικό θέρετρο για τους επισκέπτες του νησιού. Χαρακτηριστικό της είναι ότι είναι σχεδόν πάντα ήρεμη.

Αξίζει να επισκεφθείτε το βασιλικό τάφο του Στάφυλου, που χρονολογείται από τα μέσα του 15ου αι. π.X., ενώ βρέθηκαν πολλά κειμήλια που φυλάσσονται στο Eθνικό Aρχαιολογικό Mουσείο Aθηνών και Bόλου. Τα ευρήματα του τάφου αυτού, χρονολογούνται από τον 16ο π.Χ. αιώνα και φαίνεται πως ήταν μινωϊκά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν: χρυσά κοσμήματα, αγγεία, όπλα κι ένα βασιλικό ξίφος με χρυσή διακόσμηση που λέγεται ότι ανήκε στον Στάφυλο. Στην περιοχή του Στάφυλου υπάρχουν επίσης, λείψανα μεγάρου και ρωμαϊκού λουτρού στον όρμο του Bαλανίου.

Ο όρμος του Στάφυλου χρωστάει το όνομα του στον Μίνωα βασιλιά Στάφυλο που είχε κάποτε αράξει τα πλοία του σε αυτήν την παραλία.

Η παραλία του Στάφυλου προσφέρεται για κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Επίσης, η περιοχή διαθέτει beach bar, ταβέρνες και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2424350100           (+30) 2424022235          (+30) 2424022449                (+30) 2424022222

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP