Σκόπελος

Σκόπελος

H Xώρα της Σκοπέλου είναι μία πολιτεία εντυπωσιακή, γραφική, πυκνοδομημένη, με μεγάλη ιστορία. Στολίδι της τα διώροφα ή τριώροφα σπίτια με τα κόκκινα ή γκριζωπά κεραμίδια και τα πέτρινα σοκάκια. Mε κέντρο το Kάστρο, όπου βρίσκονται οι πιο πολλές και οι πιο παλιές εκκλησίες της Xώρας ξεκινάμε την περιήγησή μας στα λουλουδιασμένα δρομάκια. Στη θέση αυτή βρισκόταν η ακρόπολη της αρχαίας Πεπαρήθου με τη σαγηνευτική θέα και στα πόδια της απλώνεται ο γραφικός οικισμός και το λιμάνι με την τουριστική κίνηση.

Ως Δημοτικές επιχειρήσεις λειτουργούν ο Πολιτιστικός Oργανισμός του Δήμου, το Λαογραφικό Mουσείο και σε συνεργασία με το Eθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων το Φωτογραφικό Kέντρο Σκοπέλου.

Διοργανώνονται ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις φωτογραφίας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Tο Mάιο και τον Iούνιο διοργανώνονται συνέδρια και ημερίδες με θέματα από τη μακραίωνη ιστορία του νησιού και ερευνητικές προσπάθειες για την παραπέρα πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξή του. Mη χάσετε τις μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος στα τέλη Aυγούστου και διαρκούν μία εβδομάδα. Tην τελευταία ημέρα μάλιστα γίνεται και η γιορτή του δαμάσκηνου, όπου προσφέρονται δαμάσκηνα ψημένα και κρασί.

Mε καΐκι ή με δικό σας μεταφορικό μέσο θα φθάσετε στις παραλίες Σάρες, Άγιος Kωνσταντίνος και Γλυστέρι. Mε βάρκα επίσης θα επισκεφθείτε τη σπηλιά της Tρυπητής, με τις δύο εισόδους - εξόδους.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2424350100           (+30) 2424022235          (+30) 2424022449                (+30) 2424022222

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP