Χερρόνησος

Χερρόνησος

Παραδοσιακό ψαροχώρι με μικρή, ήσυχη αμμουδιά όπου θα βρείτε γραφικά ταβερνάκια. Είναι γνωστό για τα κεραμικά του και βρίσκεται 15 χλμ. βορειοδυτικά της Απολλωνίας.

Το τοπωνύμιο Χερρόνησος σημαίνει, τμήμα της ξηράς που περιβρέχεται από θάλασσα και συνδέεται με την ξηρά από τη μία μόνο πλευρά. Παλαιότερα ήταν ένας ζωντανός οικισμός αγγειοπλαστών.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο παραδοσιακό ψαροχώρι, προστατευμένο μέσα σ’ ένα μικρό κολπίσκο, που διατηρεί μια μοναδική απλότητα. Οι δύο ψαροταβέρνες που βρίσκονται στην παραλία, είναι χτισμένες κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. Όποια στιγμή της ημέρας κι αν την επισκεφτείτε, θα σας ξαφνιάσει η ηρεμία που επικρατεί, την οποία διακόπτει μόνο ο ήχος των ψαροκάικων που περνούν από το λιμανάκι. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ντόπιοι διαθέτουν εδώ μικρά οικήματα που τα χρησιμοποιούν ως θερινές, εξοχικές κατοικίες.

Αξίζει να επισκεφθείτε το πανέμορφο γραφικό μοναστηράκι του Αϊ Πολύκαρπου στην παραλία.

Στη Χερρόνησο υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, γραφικές ψαροταβέρνες και μίνι μάρκετ. Στο μικρό αγγειοπλαστείο που λειτουργεί δίπλα στο κύμα, μπορεί να βρει κανείς πανέμορφα χειροποίητα σκεύη σιφνέικης τέχνης, κατασκευασμένα με μοναδική έμπνευση.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2284 360300           (+30) 2284 031210          (+30) 2281 051470                (+30) 2284 031315

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP