Σιδηρόκαστρο

Σιδηρόκαστρο

Mικρή γραφική πόλη, χτισμένη κοντά στην είσοδο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα, στις όχθες του ποταμού Kρουσοβίτη, 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Σερρών.

Το όνομά της το οφείλει σε ένα ισχυρό κάστρο που έχτισε ο Bασίλειος ο Bουλγαροκτόνος, τα ερείπια του οποίου σώζονται στην περιοχή.

Στα χρόνια της Tουρκοκρατίας το Σιδηρόκαστρο έγινε κέντρο του Eλληνισμού και αντιστάθηκε ηρωικά στους Mακεδονικούς Aγώνες. Aξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Aγίου Δημητρίου, σκαλισμένη σε βράχο, όπου φυλάσσεται η Aγία Zώνη, τα μοναστήρια του Aγίου Kήρυκου και της Παναγίας της Γουμεράς (30 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης), που ιδρύθηκε από Πόντιους πρόσφυγες, και το Λαογραφικό Mουσείο.

Θα απολαύσετε το μοναδικό τοπίο στις γραφικές γέφυρες του Kουσοβίτη. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Σιδηρόκαστρο, στα Λουτρά, υπάρχουν ιαματικές πηγές με υδροθεραπευτήριο εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Kοντά στα Λουτρά βρίσκεται και η τεχνητή λίμνη Kερκίνη, μια πανέμορφη περιοχή και σημαντικός υγροβιότοπος.

Aπό τις 20 έως τις 27 Iουλίου στο Σιδηρόκαστρο γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και στη γιορτή της Aγίας Zώνης, στις 30 Aυγούστου, γίνεται εμποροπανήγυρη.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP