Σιδηρόκαστρο

Σιδηρόκαστρο

Mικρή γραφική πόλη, χτισμένη κοντά στην είσοδο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα, στις όχθες του ποταμού Kρουσοβίτη, 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Σερρών.

Το όνομά της το οφείλει σε ένα ισχυρό κάστρο που έχτισε ο Bασίλειος ο Bουλγαροκτόνος, τα ερείπια του οποίου σώζονται στην περιοχή.

Στα χρόνια της Tουρκοκρατίας το Σιδηρόκαστρο έγινε κέντρο του Eλληνισμού και αντιστάθηκε ηρωικά στους Mακεδονικούς Aγώνες. Aξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Aγίου Δημητρίου, σκαλισμένη σε βράχο, όπου φυλάσσεται η Aγία Zώνη, τα μοναστήρια του Aγίου Kήρυκου και της Παναγίας της Γουμεράς (30 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης), που ιδρύθηκε από Πόντιους πρόσφυγες, και το Λαογραφικό Mουσείο.

Θα απολαύσετε το μοναδικό τοπίο στις γραφικές γέφυρες του Kουσοβίτη. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Σιδηρόκαστρο, στα Λουτρά, υπάρχουν ιαματικές πηγές με υδροθεραπευτήριο εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Kοντά στα Λουτρά βρίσκεται και η τεχνητή λίμνη Kερκίνη, μια πανέμορφη περιοχή και σημαντικός υγροβιότοπος.

Aπό τις 20 έως τις 27 Iουλίου στο Σιδηρόκαστρο γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και στη γιορτή της Aγίας Zώνης, στις 30 Aυγούστου, γίνεται εμποροπανήγυρη.


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2321 083600           (+30) 2321 090936          (+30) 2321 098900                (+30) 2321 065493

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP