Σχοινούσα

Σχοινούσα

Θυμίζει κάτι από παράδεισο. Και όχι άδικα... Η φυσική της ομορφιά, τα γαλαζοπράσινα νερά της, τα ιδιαίτερα χρώματα της θα σας γοητεύσουν! Ξεχάστε όλα τα άλλα και απολαύστε με όλες σας τις αισθήσεις όμορφες εικόνες και διαδρομές στη Σχοινούσα.

Η Σχοινούσα βρίσκεται περίπου στο κέντρο του συμπλέγματος των μικρών Ανατολικών Κυκλάδων και είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για όσους αγαπούν τις ήρεμες διακοπές. Η φιλοξενία των κατοίκων και το φυσικό της τοπίο θα σας κερδίσουν από την πρώτη στιγμή. Το λιμάνι του νησιού, το Μερσίνι, θεωρείται ένα από τα καλύτερα καταφύγια μικρών σκαφών σε όλο το Αιγαίο και οι δύο οικισμοί του, η Χώρα και η Μεσσαριά, διατηρούν ανέπαφο το παραδοσιακό κυκλαδίτικο χρώμα.

Ο οικισμός της χώρας είναι χτισμένος σε ύψωμα στην ενδοχώρα του νησιού και απέχει από το λιμάνι 1,2 χλμ. Επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας Ακαθής με τη θαυματουργή εικόνα στη Χώρα, τους παραδοσιακούς μύλους και τα ερείπια μεσαιωνικού κάστρου. Μην χάσετε την ευκαιρία μετά από τη βόλτα σας, να καθήσετε σε ένα από τα καφενεία και να ακούσετε τους ντόπιους να ξετυλίγουν με το δικό τους τρόπο τις ιστορίες του νησιού και να διηγούνται ξεχασμένους μύθους.

Αξίζει ακόμα μια διαδρομή προς τη εξίσου γραφική Μεσσαριά με χαρακτηριστικό γνώρισμα την εκκλησία της Ευαγγελίστριας.

Αν βρεθείτε στο νησί τον Δεκαπενταύγουστο, θα απολαύσετε το τριήμερο πανηγύρι που διοργανώνεται με φαγητό, κρασί, ρακί και παραδοσιακά όργανα.

Παρά το μικρό της μέγεθος, η Σχοινούσα διαθέτει δεκαπέντε παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Θα κολυμπήσετε στο Μερσίνι, στο Τσιγγούρι, στο Λιβάδι, στου Λιώλιου, στην Ψιλή Άμμο, στις παραλίες του Αλμυρού, στο Πορτοκάλι και σε άλλες παρθένες αμμουδιές.

Για όσους αγαπούν την επαφή με τη φύση, η Σχοινούσα είναι ιδανικός τόπος για πεζοπορία, αλλά και για υποβρύχιο ψάρεμα. Θα έχετε ακόμα την ευκαιρία να ανακαλύψετε τα κοντινά της νησάκια, τη Φιδού, την Αγριλού και το Ασπρονήσι φτάνοντας ως εκεί με καΐκια.

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Σχοινούσα

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP