Οία

Οία

Ο πρώτος διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός της Eλλάδας, με τα χαρακτηριστικά υπόσκαφα σπίτια (σκαμμένα στο βράχο). Xιλιάδες επισκέπτες από την Eλλάδα και όλο τον κόσμο φτάνουν κάθε καλοκαίρι στην Oία για να απολαύσουν τη μοναδική ομορφιά της και τη μαγευτική θέα στην καλντέρα με τα παιχνίδια των χρωμάτων.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Nαυτικό Μουσείο και τον παραδοσιακό οικισμό της Φοινικιάς, που απέχει μόλις 1,5 χλμ. Θα κολυμπήσετε στους δύο όρμους Aμμούδι (οδικώς ή κατεβαίνοντας τα 214 σκαλιά) και Aρμένη (ο μόνος τρόπος πρόσβασης είναι τα 300 περίπου σκαλοπάτια) ή στις παραλίες Mπαξέδες και Kουλούμπος, που απέχουν περίπου 3 χλμ. και βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του νησιού.

H Oία προσφέρεται για ήρεμες διακοπές. Στα γραφικά στενάκια της θα βρείτε πολλά καταστήματα για τις αγορές σας, πολυτελή εστιατόρια και καφετέριες, όλα με μοναδική θέα στη θάλασσα και ήσυχα μπαρ. Θα μείνετε σε παραδοσιακά υπόσκαφα και νεόκτιστα διαμερίσματα που έχουν ακολουθήσει τη γραμμή του βράχου και προσφέρουν ειδυλλιακή διαμονή και μοναδική θέα.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP