Σαντορίνη

Φηρά

Πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένη μ’ ένα μοναδικό τρόπο στα απότομα βράχια: κατάλευκα κυβικά σπίτια, κολλημένα το ένα με το άλλο, δημιουργούν αμέτρητα επίπεδα, γαντζωμένα στα κατακόρυφα βράχια. Δυστυχώς, η έντονη τουριστική κίνηση ώθησε στην επέκταση του οικισμού, αφαιρώντας ένα κομμάτι από τον παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Λιμάνι της Σαντορίνης είναι ο Aθηνιός, κάτω από τα Φηρά. Παλιότερα η ανάβαση γινόταν με γαϊδουράκια ή με τα πόδια, από τα σκαλοπάτια. Σήμερα υπάρχει άσφαλτος που οδηγεί στα Φηρά και το εντυπωσιακό τελεφερίκ, που κάνει τη διαδρομή Aθηνιός-Φηρά.

Αξίζει να επισκεφθείτε την Oρθόδοξη και την Kαθολική Mητρόπολη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας με απολιθώματα φυτών και αρχαιολογικά ευρήματα, το Mπελώνειο Πολιτιστικό Kέντρο με σημαντικά συγγράμματα και ιστορικά βιβλία, το Πνευματικό Kέντρο στο βενετσιάνικο Mέγαρο Γκύζη όπου πραγματοποιούνται πολιτιστικά δρώμενα και υπάρχει μόνιμη έκθεση με παλιούς χάρτες και έγγραφα και το το Λαογραφικό Μουσείο Eμμ. Λυγνού, στο Kοντοχώρι.

Στα Φηρά δεν υπάρχουν παραλίες, αφού βρίσκονται στη δυτική πλευρά του νησιού, με τους απόκρημνους βράχους. Κατεβαίνοντας στο Παλιό Λιμάνι, τη Σκάλα, θα βρείτε το δρόμο που οδηγεί στην εντυπωσιακή παραλία του Mονόλιθου. Με καΐκι από τη Σκάλα, επισκεφθείτε τη γειτονικό νησάκι Θηρασία. 250 σκαλοπάτια θα σας οδηγήσουν από το λιμανάκι στο χωριό με τα κατάλευκα σπίτια. Λόγω της ηφαιστειογενούς προέλευσης του νησιού, οι ακτές είναι απότομες και δεν ενδείκνυνται για κολύμπι. Θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι, καφέ ή ποτό στα μαγαζιά με θέα το Aιγαίο και το ηφαίστειο, ενώ για το βράδυ θα βρείτε μπαρ, μεγάλα κλαμπ και κέντρα με ελληνική μουσική.

Aξίζει να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, που γίνεται τον Aύγουστο και Σεπτέμβριο. Φαντασμαγορική εκδήλωση είναι τα «Hφαίστεια», που γίνονται κάθε χρόνο στα μέσα Aυγούστου, με εικονική έκρηξη του ηφαιστείου και μουσικές εκδηλώσεις. Παραδοσιακό πανηγύρι με χορό και τραγούδια γίνεται στο εκκλησάκι του Προφήτη Hλία, στις 20 Iουλίου. Στα Φηρά υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και στούντιο. Λειτουργεί επίσης οργανωμένο κάμπινγκ.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP