Εμπορείο

Εμπορείο

Το Εμπορείο ή Εμπορειό είναι το μεγαλύτερο χωριό της Σαντορίνης. Ανήκει στο Τοπικό διαμέρισμα Εμπορείου του Δήμου Θήρας. Βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τα Φηρά, στους πρόποδες του βουνού του Προφήτη Ηλία. Ο παραδοσιακός οικισμός του αποτελούσε ένα από τα καστέλια του νησιού, καθώς στους μεσαιωνικούς χρόνους τα σπίτια χτίζονταν το ένα δίπλα στο άλλο ώστε οι κάτοικοι να προφυλάσσονται από τους πειρατές.

Εντυπωσιάζει με την οχυρωματική αρχιτεκτονική του και τα στενά δρομάκια του οικισμού. Από τα αξιοθέατα της περιοχής ξεχωρίζει ο τετράγωνος πύργος που κτίστηκε επί Τουρκοκρατίας για να προστατέψει τους κατοίκους από τις επιδρομές, αλλά και τη περιουσία του μοναστηριού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

H κοντινότερη παραλία είναι η φημισμένη Περίσσα με τη χοντρή μαύρη άμμο, όπου υπάρχουν beach bars, γήπεδο γκολφ και skating και εξοπλισμός για θαλάσσια σπορ. Στη συνέχεια βρίσκεται ο Περίβολος, ο Άγιος Γεώργιος και η εντυπωσιακή λευκή αμμουδιά Bλυχάδα. Πληθώρα από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ εξυπηρετούν τις ανάγκες διαμονής σας στο Εμπορειό και την Περίσσα. Όσο για διασκέδαση, εστιατόρια, γραφικές ταβέρνες, μπαρ και κέντρα με ζωντανή μουσική ικανοποιούν κάθε επιθυμία.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2286 360101           (+30) 2286 022649          (+30) 2286 033087                (+30) 2286 035300

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP