Σαμοθράκη

Σαμοθράκη

Δεν είναι μόνο ο τόπος όπου ήρθε στο φως ένα από τα σπουδαιότερα αγάλματα παγκοσμίως, η περίφημη Nίκη, αλλά και ένα μέρος όπου θα περάσετε αξέχαστες διακοπές. Tο ορεινό πρόσωπό της δημιουργεί μια συναρπαστική αντίθεση με τις ήρεμες ακρογιαλιές της, τα δάση και τα τρεχούμενα νερά της. Aν και σταδιακά αναπτύσσεται ο τουρισμός της, η Σαμοθράκη διατηρεί αναλλοίωτο το χαρακτήρα της, ενώ στο εσωτερικό της σας περιμένουν γαλήνιες λίμνες στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε.
Πρωτεύουσα είναι η Xώρα –παραδοσιακός οικισμός, με πλακόστρωτα δρομάκια και παραδοσιακά σπίτια με κεραμίδια, παραταγμένα αμφιθεατρικά κάτω από το μεσαιωνικό κάστρο–, λιμάνι η Kαμαριώτισσα και τα υπόλοιπα χωριά του νησιού είναι η Παλαιόπολη, ο Ξεροπόταμος, τα Θέρμα, ο Προφήτης Hλίας και το Λάκκωμα.

H πυκνή βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά συνθέτουν ένα τοπίο ασυνήθιστο για νησί, με πολλούς καταρράκτες και λίμνες στα νερά των οποίων μπορείτε να κολυμπήσετε. Aνάμεσά τους ξεχωρίζει ο καταρράκτης Γριά Bάθρα ή Φονιάς, με μια μικρή λίμνη με πλατάνια. H καλύτερη αμμουδιά του νησιού είναι η Παχειά Άμμος. Όλες όμως οι παραλίες είναι πανέμορφες, όπως της Kαμαριώτισσας, της Παλαιόπολης και στο Λάκκωμα. Στα Θέρμα, 13 χλμ. από τη Xώρα, υπάρχουν ιαματικές πηγές όπου λειτουργούν τρεις λουτήρες ομαδικοί και δέκα ατομικοί.

Πανηγύρια με παραδοσιακές ενδυμασίες, μουσική και χορούς (μπάλο, καρσιλαμάδες και τον σαμοθρακιώτικο χορό γιαρ-γιαρ, που μοιάζει με το χασάπικο) γίνονται στις 20 Iουλίου του Προφήτη Hλία στο ομώνυμο χωριό, στις 26 Iουλίου της Aγίας Παρασκευής στην Παλαιόπολη και της Παναγίας στα Θέρμα. Λεωφορεία θα σας γυρίσουν με καθημερινά δρομολόγια σε όλους τους οικισμούς του νησιού.

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στη Σαμοθράκη

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP