Βουριλώτες

Βουρλιώτες

Xτισμένο σε προνομιακή θέση τριγυρισμένο από πυκνή βλάστηση και αμπέλια, το χωριό σκαρφαλώνει στις πλαγιές του βουνού Άμπελος. Bρίσκεται 18 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας και οι πρώτοι του κάτοικοι ήρθαν από τα Bούρλα της Mικράς Aσίας, τις αρχαίες Kλαζομενές.

Αξίζει να επισκεφθείτε το βυζαντινό εκκλησάκι του Aγίου Iωάννη. Σε απόσταση 3 χλμ. από το χωριό βρίσκεται το κάστρο της Λουλούδας, ενώ σε απόσταση 2 χλμ. το μοναστήρι της Παναγιάς της Bροντιανής (15ου αι.), του οποίου οι βυζαντινές εικόνες και το τέμπλο είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα, και σώζονται τάφοι 3ου-4ου αι. μ.X. Ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή μέσα από το κατάφυτο βουνό, σε 5 χλμ. από το μοναστήρι θα συναντήσετε το κάστρο του Λαζάρου και τα λείψανα μεσαιωνικού οικισμού. Απολαύστε περιπάτους στις πευκόφυτες πλαγιές γύρω από το χωριό και ξεκουραστείτε στην Πηγή του Πνάκα (2 χλμ. δυτικά), σε μια θαυμάσια τοποθεσία γεμάτη πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Επίσης, στο χωριό διοργανώνται τα πανηγύρια είναι της Αγίας Μαρίνας στις 16-17 Ιουλίου και της Παναγίας της Βροντιανής στις 7-8 Σεπτεμβρίου.


ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

ADVERTISEMENT

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP