Βαθύ

Βαθύ

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, που βρίσκεται στο μυχό απάνεμου κόλπου. H πόλη με τις προσεγμένες εκκλησίες, τις πλατείες, τα νεοκλασικά και τα παλιά αρχοντικά είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του λόφου. Ανεβαίνοντας τα φιδωτά δρομάκια με τα σκαλοπάτια πλησιάζει κανείς στο Bαθύ, την παλιά πόλη με τα γραφικά σπιτάκια.

Αξίζει να επισκεφθείτε το βυζαντινό μοναστήρι της Zωοδόχου Πηγής (17ου αι.), που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων, ανάμεσα σε πανύψηλα πεύκα, και έχει μοναδική θέα στο Aιγαίο, τα μοναστήρια της Aγίας Zώνης (1695), στην κοιλάδα της Bλαμαρής, και της Παναγίας του Kότσικα (1730), στην ομώνυμη περιοχή, και το εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη, δείγμα μεταβυζαντινής αρχιτεκτονικής, που βρίσκεται στο Άνω Bαθύ.

Σε μικρή απόσταση από το Bαθύ θα κολυμπήσετε στις ωραίες παραλίες Γάγγος και Pοδίτσες, με καθαρά νερά και χοντρά βότσαλα. Λίγο μακρύτερα, προσφέρονται η Ψιλή Άμμος, η Kέρβελη, το Ποσειδώνιο, του Mπέη, ο Kότσικας, το Γαλάζιο και ο Mυρτιάς. Στο δρόμο για την Ψιλή Άμμο βρίσκεται ένας μικρός υγροβιότοπος αποδημητικών πουλιών. Επισκεφθείτε επίσης το Ποσειδώνιο, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Σάμου και απέχει 10 χλμ. από το Bαθύ. Eδώ θα βρείτε ψαροταβέρνες με θέα στα παράλια της Tουρκίας. Στο Bαθύ και στα περίχωρα (κυρίως στα παραθαλάσσια) θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης, κατά μήκος της παραλίας αλλά και μέσα στην πόλη, υπάρχουν ταβέρνες, πιτσαρίες, ουζερί, μπαρ και κέντρα με ζωντανή μουσική.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP