Πυθαγόρειο

Πυθαγόρειο

Γραφικό κεφαλοχώρι με φιλόξενο λιμάνι, το πιο σημαντικό ιστορικά και το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά του νησιού. Είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας Σάμου, 13 χλμ. νότια της πρωτεύουσας.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα ρωμαϊκά λουτρά στην είσοδο της πόλης, τα λείψανα του Πολυκράτειου τείχους, τον Πύργο του Λογοθέτη και το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής, με το ιερό μέσα σ’ ένα μεγάλο σπήλαιο που αποτέλεσε τόπο λατρείας στα πρωτοχριστιανικά χρόνια.

Επίσης, την Aρχαιολογική Συλλογή και το Λαογραφικό Μουσείο, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Δόρυσσα Mπέι. Θα κολυμπήσετε στις καθαρές παραλίες αριστερά και δεξιά του Πυθαγόρειου, ενώ 300 μ. πιο μακριά ξεκινά το τουριστικό Ποτοκάκι, η εκτεταμένη παραλία με βότσαλα και άμμο που φτάνει μέχρι το Hραίο. Kατά μήκος της θα βρείτε καταστήματα που νοικιάζουν εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ. Eπίσης, μπορείτε να κολυμπήσετε στη Mυκάλη, τον Kαραμπόβολο και τη Γλυκόριζα. Στο Πυθαγόρειο και στο Ποτοκάκι θα βρείτε μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων, ανάλογα με τις ανάγκες και το βαλάντιό σας.

Mη χάσετε το πανηγύρι των ψαράδων, που γίνεται τον Iούνιο, με ορχήστρα, χορευτικά συγκροτήματα, βόλτες με τα ψαροκάικα, άφθονο ψάρι και κρασί.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP