Μαραθόκαμπος

Μαραθόκαμπος

Παραδοσιακό, μεσογειακό χωριό, με καμάρες και στενά δρομάκια, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της Σάμου. Το χωριό Μαραθόκαμπος βρίσκεται στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού Κέρκης, στην νότια πλαγιά του λόφου «Φτεριά» και ανήκει διοικητικά στην Δημοτική Κοινότητα Μαραθοκάμπου, με πρωτεύουσα το Καρλόβασι.

Χτισμένος αμφιθεατρικά με υπέροχη θέα στο Αιγαίο και τα νησιά Φούρνοι, Πάτμο, Λειψούς, το Αγαθονήσι Σαμιοπούλα, ακόμα και σε Λέρο και Κάλυμνο, έχει όμορφα παραδοσιακά σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο, δημιουργώντας έτσι ένα λαβύρινθο από δρομάκια, τρόπος άμυνας από πειρατικές επιδρομές.

Το χωριό χαρακτηρίστηκε ως οικισμός ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, καθώς διατηρεί σημαντικά στοιχεία της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Eπίνειο του Mαραθόκαμπου είναι η εκτεταμένη και δημοφιλής παραλία του Όρμου όπου βρίσκονται τα παλιά καρνάγια. Θα κολυμπήσετε επίσης στις όμορφες παραλίες Λιμνιώνα, Bοτσαλάκια και Ψιλή Άμμο. Aπό τον Όρμο, ξεκινούν εκδρομικά καΐκια για τους Φούρνους και τη Σαμιοπούλα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το σπήλαιο του Πυθαγόρα και το μοναστήρι της Eυαγγελίστριας, στους πρόποδες του Kερκετέα.

Περπατήστε στα δαιδαλώδη δρομάκια του Μαραθόκαμπου με τις γραφικές καμάρες και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε και θα δείτε το αρχοντικό του Σάμιου ήρωα καπετάν-Σταμάτη που σώζεται στο χωριό. Περάστε από τον παλαιότερο ναό του χωριού του Αγίου Αθανασίου, ή άι Θανασάκης, όπως την λένε στο χωριό, αλλά και τον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2273 350101           (+30) 2273 087310          (+30) 2273 035199                (+30) 2273 032222

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP