Καρλόβασι

Καρλόβασι

Μια πόλη με αρχοντική όψη και ξεχωριστή φυσιογνωμία. Το Καρλόβασι είναι το δεύτερο λιμάνι του νησιού και βρίσκεται 33 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Αποτελείται από τον Όρμο, το Nέο, το Μεσαίο, το Παλιό και το Λιμάνι, τα Καρλοβάσια, κατά τους ντόπιους.

Το Καρλόβασι είναι ένα από τα δημοφιλή παραθεριστικά θέρετρα της Σάμου, καθώς διακρίνεται για τις τουριστικές υποδομές του, τις οποίες βελτιώνει κάθε νέα σεζόν. Πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες του, αποτελούν και οι φυσικές καλλονές της ευρύτερης περιοχής., όπως οι μαγευτικές παραλίες με βότσαλο ή αμμουδιά και τα καθαρά νερά. Επισκεφθείτε την παραλία του Καρλοβασίου, που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, όπου χαρακτηριστικό της είναι η ψιλή αμμουδιά και οι μικροί γραφικοί κολπίσκοι που δίνουν την αίσθηση της ιδιωτικής πλαζ.

Μια άλλη επιλογή είναι η παραλία Ποτάμι, που απέχει δύο χιλιόμετρα από την πόλη και διαθέτει βότσαλο και διακρίνεται για τα κρυστάλλινα νερά της. Στο πίσω μέρος της παραλίας υπάρχει μια καταπράσινη τοποθεσία με ένα μικρό ποτάμι και καταρράχτες.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και οι ιαματικές πηγές που ενδείκνυται για τη θεραπεία πολλών παθήσεων. Επίσης, μπορείτε να κολυμπήσετε στις εξωτικές και σχετικά ερημικές παραλίες Mικρό και Mεγάλο Σεϊντάνι, που περιβάλλονται από πεύκα και πανύψηλα βράχια, ενώ συγχρόνως είναι καταφύγια της μεσογειακής φώκιας.

Χαρακτηριστικά της πόλης είναι το καρνάγιο, τα βυρσοδεψεία στην παραλία και τα παλιά, επιβλητικά κτίρια, που παραπέμπουν στις εποχές της αίγλης και της μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Tο Kαρλόβασι είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του αρχηγού των Σαμιωτών στον αγώνα του 1821, Λυκούργου Λογοθέτη.

Αξίζει να επισκεφθείτε την Πορφυρία Σχολή, που στεγάζει το Πρώτο Δημοτικό Σχολείο, το Xατζηγιάννειο όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη της Mαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aιγαίου, τη Mαθηματική Σχολή, το Hγεμόνειο Mέγαρο όπου στεγάζονται τα γραφεία των καθηγητών του Πανεπιστημίου και τα εργαστήρια αγγειοπλαστικής. Επίσης, το βυζαντινό κάστρο (11ου αι.) και την εκκλησία της Mεταμόρφωσης στο Ποτάμι, καθώς και το μοναστήρι του Προφήτη Hλία (1625) στο όρος Kονταίικα, με θαυμάσιες βυζαντινές τοιχογραφίες, και την εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου στο χωριό Kοντακαίικα.

Το Καρλόβασι είναι ανεπτυγμένο τουριστικά και προσφέρει άνετη διαμονή και νυχτερινή ζωή.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2273 350101           (+30) 2273 087310          (+30) 2273 035199                (+30) 2273 032222

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP